kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hilmi Güler

"Bazı işadamları BOTAŞ'a dadanmış!"

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Mavi Hat Operasyonu'nu değerlendiren Güler, kurumlara kâbus gibi bulaşanlar olduğunu dile getirerek, "Ne yapacaksınız, sopayla mı döveceksiniz" dedi..
Enerji Bakanı Hilmi Güler, "Mavi Hat Operasyonu" nun perde arkasını SABAH'a anlattı. Güler, "Bazı işadamları BOTAŞ'a dadanmış. Kâbus gibi kurumlara bulaşanlar var" dedi. Güler, bakanlığı döneminde ikinci kez patlak veren "ihaleye fesat karıştırma" ve "hediye altında rüşvet alma" iddialarıyla ilgili olarak şu kritik değerlendirmeleri yaptı:

* AŞIRI HASSASIZ: Belki başka yerlerde de bugünküne benzer olaylar oluyordur. Biz fazlasıyla hassas davranıyoruz. Olay ortaya çıkacak diye korkmuyoruz.

* İŞLEYİŞİ BİLİYORLAR: Daha önce BOTAŞ'ta çalışmış veya bu kurumla iş yapmış bir takım insanlar var. Bunlar maalesef buraya dadanmış. Kurumu bilen bu tür işadamları her sorunun ya içinde ya da kenarında köşesinde...

* MÜTEAHHİTLERE AHLAK DERSİ: Müteahhitlerin ihalelerde paslaşmaları, Kamu İhale Kanunu da Kamu İhale Kurumu da olsa etik meselesi.

* KOMPLO TEORİSİ İHTİMALİ: Bir şekilde ihalelerle ilgili yolsuzluk iddialarına konu olmuş, iddianameye girmiş, yargılanmış insanlar yine ortalıkta. Ne yapacaksınız? Sopayla mı döveceksiniz?