kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"PKK'yı yok etmek hakkımız"

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Hakkari'de şehit düşen askerlerimizle ilgili yaptığı açıklama da "Irak terörü çözmezse PKK'yı yok etmek hakkımız" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütünün birinci hedefinin kardeşlik duygularını zedelemek ve zayıflatmak olduğunu kaydetti.

Gül, Barzani'nin açıklamalarıyla ilgili bir soruya sinirlenerek, "Irak'ta bizim muhatabımız Irak hükümetidir. Bir daha bu şekilde soru sormayın" dedi.
Kayseri'de referandum için oy kullanmaya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'deki terör örgütü saldırısı ve bu saldırıda şehit düşen 12 asker ile ilgili yaptığı değerlendirmede, terör örgütünün birinci hedefinin kardeşlik duygularını zedelemek ve zayıflatmak olduğunu kaydetti. Gül, Barzani'nin açıklamalarıyla ilgili bir soruya sinirlenerek, "Irak'ta bizim muhatabımız Irak hükümetidir. Bir daha bu şekilde soru sormayın" diye cevapladı.

İki günlük Kayseri programını iptal eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sadece referandum için oy kullanmaya geldi. GAP uçağı ile Ankara'dan Kayseri'ye havayoluyla gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, hava limanında Kayseri Valisi Osman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Kayseri milletvekilleri karşıladı.

Gül, havaalanındaki karşılama sonrasında apronda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hakkari'deki terör örgütü saldırısından duyduğu üzüntüyü ifade etti. Morali bozuk olduğu gözlenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör belası ile mücadelede kararlığın önemli olduğunu açıkladı.

"KARDEŞLİK DUYGULARINI ZEDELEMEK VE ZAYIFLATMAK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BİRİNCİ HEDEFİ"

Kayseri havaalanında basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açıklamalarına, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak başladı. Gül, terör örgütünün birinci hedefinin kardeşlik duygularını zedelemek ve zayıflatmak olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasına şöyle devam etti:

"Maalesef yine şehitlerimiz var. Hepimizin yüreğini dağlamıştır. Acımız çok büyüktür. Derindir. Tabii bu acı şehitlerimizin aile bağları ile değil, Türk milletinin acısıdır. Önce tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Çatışmalar halen devam etmektedir. Bütün milletimiz şundan emin olmalıdır ki; bütün millet teröre karşı beraberdir. Terörle mücadele uzun soluklu bir mücadeledir. Kararlılık ve aynı zamanda akıllı bir yolla mücadeledir. Güvenlik birimlerimizin hepsi büyük bir mücadele içindedirler. Topyekün bir mücadele için milletimizin hepsi seferber olmuştur. Dünyada da bu böyledir. Şunun altını bir kez daha çiziyorum. Terörle mücadelede, kararlık çok önemlidir. Tabi akıllı metodlarla gitmekte aynı şekildedir."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaşanan terör saldırısının ardından akşam terör zirvesi yapacaklarını hatırlattı. Gül, bu zirveye hükümet ve komutanları davet ettiğini belirterek, "Yarın, TBMM'de temsil edilen siyasi parti başkanlarını davet ettim. Bu işte bütün milletin birlik ve beraber olması gerekiyor. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Kardeşlik duygularımızı zedelemek, kardeşlik duygularımızı zayıflatmak terörün birinci hedefidir. Bu bakımdan tüm vatandaşlarımın hepsinin dikkatini çekiyorum. Hepimizin bu belaya karşı birlik ve beraberlik içinde olması gerekir. Devletimizin, güvenlik güçlerimizin arkasında olmamız gerekir. Ama kendi aramızdaki kardeşlik bağlarının da asla zedelenmemesine müsaade etmememiz gerekir. Bir kez daha bütün şehitlerimize rahmet diliyorum" diye konuştu.

"IRAK'TA MUHATABIZ BARZANİ DEĞİL, IRAK HÜKÜMETİDİR"

Bir basın mensubunun, 'Barzani'nin Türkiye'nin sınır ötesi harekatı durumunda kendimizi savunuruz' şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine Gül, "Bakın bana bu tip kişilerle ilgili bir daha soru sormayın. Asla sormayın" uyarısında bulundu.

'Benim muhataplarım bellidir' diyerek açıklamasını sürdüren Gül, "Irak'ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine, Türkiye Iraklılardan veya bazı Iraklılardan daha çok önem veriyor. Irak'ın toprağında Türkiye'nin gözü yoktur. Ama, teröristlere yataklık yapmaya devam ettikçe, bunu yok etmek de Türkiye'nin hakkı ve hukukudur. Türkiye bu konuda çok kararlıdır. TBMM de bu konuda yetkiyi devlete vermiştir" dedi.

CHA