kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Celal Talabani

Talabani'den çaresizlik yanıtı

Başbakan Erdoğan'ın "Terörün başındakileri istiyoruz" lafına Talabani'den jet yanıt geldi: Türk ordusu yapamadı, biz nasıl yapalım? Kandil Dağı'na göndermeye yetecek kadar askerimiz yok..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önceki gün söylediği, "Irak'ın terörist kamplarını dağıtması ve teröristbaşlarını teslim etmesi Türkiye'yi tatmin eder" sözüne, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'den yanıt geldi. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani merkezi İngiltere bulunan ve Arapça yayımlanan Şarkul Awsat gazetesine konuşarak, PKK terör örgütüne karşı Irak devleti olarak adeta çaresizlik itirafında bulundu. Irak Cumhurbaşkanı, PKK'nın elebaşlarını yakalayacak askeri güce sahip olmadıklarını söyleyerek, "Türk ordusu onları dağdan indiremezken biz bunu nasıl yapalım?" dedi.

ESAD'I ELEŞTİRDİ
Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Suriye Devlet Başkanı Başar Esad'ın Türkiye'nin yapacağı muhtemel sınır ötesi operasyonuna destek vermesini de eleştiren Talabani, Suriye'ye "sınırları aştı" uyarısında bulundu. Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Irak'taki PKK kamplarının kapatılmasına ilişkin sert sözlerine de cevap veren Talabani, "Anayasamız Irak sınırları içinde yabancı silahlı güçlerin kalmasını ve sınırlarımızın komşu ülkelerin saldırı alanı olarak kullanılmasını engelliyor. Ama ne yapabiliriz ki onları oradan çıkartmak için Kandil Dağı'na göndermeye yetecek kadar askerimiz yok" karşılığını verdi.

'TESLİM EDEMEYİZ'
Talabani ayrıca PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin Türkiye'ye teslimi konusunda da, "Buna gücümüz yetmez. Onlar dağdalar ve yanlarında binlerce kişi var. Türk ordusu bütün gücü ile bunu yapamazken biz nasıl yapalım?" şeklinde konuştu.