kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MUSTAFA UYSAL

İşte şehitlerimizin kimlikleri

Yeni Haber
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 12 askerden bir kısmının kimlikleri belli oldu.

LOKMAN EKER (YOZGAT)

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Lokman Eker'in Yozgat'ın Buzacıoğlu köyünü yasa boğdu.

Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bulunan askeri birliğe, sabah saatlerinde terör örgütü PKK üyelerince açılan ateş sonucu çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Lokman Eker'in ''şehit'' haberini Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'ndan Binbaşı Ali Yiğit ve Yüzbaşı Birol Abbas, köye giderek ailesine bildirdi.

Lokman Eker'in şehit olduğunu öğrenen anne Cemaynur ve baba Ali İhsan Eker, gözyaşlarına boğulurken, köylüler Eker ailesinin evinin önünde toplanıp, acılarını paylaşmaya çalıştı.Şehit Annesi Cemeynur Eker, ''Beni de götürün, beni de vursunlar'' diyerek fenalık geçirdi.

Hakkari Yüksekova'da şehit olan Lokman Eker, vatani görevini yapmak üzere köyünden ayrılırken, duvarlara yazdığı yazılarla geride kalanlarıyla vedalaştı. Terhisine 1 ay kalan Lokman Eker, köye döneceği günün hesabını yaparken şehitlik mertebesine erişti.

Şehit asker Lokman Eker'in 3 kız, 3 erkek kardeşin en küçüğü olduğu öğrenildi.

ABDURRAHMAN DOĞAN (ADIYAMAN)

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde askeri birliğe PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Abdurrahman Doğan'ın Adıyaman Çemberlitaş köyündeki baba ocağına ateş düştü.

27 Şubat 2007 günü askerlik eğitimi için Isparta 40'ncı Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'na sevk edilen ve buradan 15 Mayıs 2007 tarihinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na gönderilen Piyade Er Abdurrahman Doğan, tezkeresine 5 ay kala şehit oldu. Doğan'ın şehit haberi baba evine kor gibi düşerken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Aile fertleri teröre lanet yağdırdı, devletten bu olaylara bir çözüm bulmasını istedi. Amca Ahmet Doğan, evlerine ateş düştüğünü söyleyerek, "Vatan sağ olsun" diyebildi.

1987 doğumlu olan Şehit Piyade Er Abdurrahman Doğan'ın cenazesinin yarın Adıyaman Valiliği önünde yapılacak askeri tören sonrası Çemberlitaş köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

MUSTAFA UYSAL (MANAVGAT)

1998-2006 yılları arasında Söke Garnizon Komutanlığı'nda göreve yapan Uzman Çavuş Mustafa Uysal, 2006 yılında görev için gittiği Hakkari'de şehit düştü.

Acı haber sabah saatlerinde Söke Garnizon Komutanlığı'nda görevli subaylar tarafından şehit uzmanın eşi Meral Uysal'a verildi. Acı haberi alan eş Meral Uysal ve çocukları ayakta durmakta zorlandı. Yakınları acılı aileyi Antalya'nın Manvgat ilçesine yolcu ederken terör örgütünü lanetledi. Şehit uzman Çavuş

Mustafa Uysal'ın, memleketi Manavgat'ta toprağa verileceği öğrenildi. Şehidin ailesi ve yakınları öğle saatlerinde askerlerin refakati ile Söke'den ayrıldı. Şehit Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın iki çocuk babası olduğu bildirildi.

Aydın'ın Söke ilçesi, 20 gün önce Şırnak'ta Uzman Çavuş Tahsin Yıldırım'ı da şehit vermişti. Söke, son şehit ile birlikte 1 ay içinde 2 şehit vermiş oldu.

SELÇUK GÜRDAL, YAVUZ ÖZTÜRK (AFYONKARAHİSAR)


Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca köyü mevkiinde düzenlenen terör saldırısında şehit edilen 12 askerden ikisinin Afyonkarahisarlı olduğu öğrenildi.

Bu askerlerin Dinar ilçesine bağlı Durkaya köyünden Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal ve Göçerli köyünden Piyade Er Yavuz Öztürk olduğu kaydedildi.

VEDAT KUTLUCA (KIRIKKALE)

Hakkari'de dün gece yaşanan hain saldırıda şehit düşen Vedat Kutluca'nın haberi, Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki ailesini yasa boğdu.
Kutluca'nın yakınları evde biraraya gelirken, aile yetkililerden gelecek açıklamayı bekliyor.

Keskin'in Maden Mahallesi'nde ikamet eden Vedat Kutluca'nın evli olduğu öğrenildi.