kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya basınında saldırıların yankıları

Yeni Haber
Şırnak'ta 13 Türk askerinin öldüğü son PKK saldırısı, dünyada da yankı uyandırdı. BBC, "Son pusu, kuvvetlerini sınırının diğer tarafına göndermesi için Türk hükümetine yönelik baskıları artıracak" görüşünü dile getirirken CNN International "Türkiye cevabını değerlendiriyor" dedi.

BBC: "TÜRK ORDUSUNUN UĞRADIĞI EN BÜYÜK KAYIPLARDAN BİRİ"

İngiliz yayın kurumu BBC, PKK'nın son saldırısının "Türk ordusunun bu grup ile çatışmalarda uğradığı en büyük kayıplardan biridir" ifadesini kullandı. Türk hükümetinin, sınır ötesi operasyon düzenlemeye isteksiz olduğunu belirten BBC, buna karşın hükümetin ABD ve Irak yönetimlerini önlem almayı çağırdığını kaydetti.

Türk ordusunun sınır bölgesinde yığınak yapmasından bu yana Türk kuvvetleri ile PKK arasında adeta sürekli çatışmaların olduğunu öne süren BBC, "Son pusu, kuvvetlerini sınırının diğer tarafına göndermesi için Türk hükümetine yönelik baskıları artıracak" görüşünü dile getirdi.

CNN: "AYRILIKÇILAR KUZEY IRAK'I KULLANIYOR"

CNN International da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın saldırıya ilişkin açıklamalarına dikkat çekerek "Türkiye, cevabını değerlendiriyor" dedi. "Ayrılıkçıların, Kuzey Irak'ı Türkiye'ye yönelik saldırılarını lanse etmek için zemin olarak kullandıklarını" belirten CNN, Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde Irak ile bir anlaşma imzaladığını anımsattı.

ANKA