kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terörle mücadele konusunu ele almak üzere Çankaya Köşkünde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkünde Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda son 24 saatte 15 askerin ölümüne neden olan saldırı olaylarının değerlendirildiği belirtilerek, terörle mücadelenin huzur ve güvenlik tamamen sağlanana kadar süreceği kaydedildi.

Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Güvenlik güçlerimizin terörizm karşısındaki haklı mücadelesini her türlü şart altında yılmadan devam ettirmesi ve güçlü tedbirler uygulaması yönündeki kararlılığı vurgulanmıştır. Halkımıza ve diğer birçok ülke halkına karşı insanlık suçu işlemeye devam eden ve terörizme karşı mücadelede, uluslararası alanda azami duyarlılık, somut işbirliği ve gerçek bir kararlılık ihtiyacı bulunduğu da teyit edilmiştir. Mücadelemiz her halükârda, milletimizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin azmi ve devletimizin bütün kurum ve kuruluşları ile bir bütün halinde, halkımızın huzur ve güvenliği ülkenin her köşesinde, tamamen sağlanıncaya kadar sürdürülecektir."


SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTADAYIZ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, artan terör olaylarına karşı söylenecek sözün bittiğini belirterek, "Ne tedbir alırsak bu işe fayda sağlayacaksa, bunu almaya kararlıyız" dedi.

Çiçek, aslında sözün bittiği bir konunun konuşulduğunu belirterek, "Çünkü terör konusunda söylenmesi gereken her şeyi müteaddit defalar sizle burada konuştuk. Ama buna rağmen terör olgusu Türkiye'de, bölgede devam ediyor. Ve devletimizin bir sorunu olarak devam ediyor" dedi.

Bugüne kadar hükümet olarak alınması gereken ne tedbir var ise bunları almaya çalıştıklarını ifade eden Çiçek, "Bu noktadaki kararlığımız da sürüyor. Devletimizin birliği, ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği noktasında alınması gereken bundan sonra ne tedbir var ise bunları da almaya çalışacağız. Yaptığımız işin ülkemizin yararına, milletimiz yararına, devletimizin yararına olması için de soğuk kanlı olarak her türlü akla gelecek ihtimali de bu toplantılarda konuştuk, konuşacağız" dedi.

Bir basın mensubunun, "Sınır ötesi operasyon konusunu konuşmak için erken mi? Tezkere için hazırlık var mı?" yönündeki sorusuna Çiçek, şöyle cevap verdi: "Terör konusu Türkiye'de çok konuşulan bir konudur. Özellikle üzücü olaylardan sonra da başta medyamız olmak üzere konuyla ilgisi ve bilgisi olduğu kabul edilen pek çok kişi burada değerlendirmeler yapmaktadır. Karmaşık bir konuyu konuşuyoruz. Karmaşık bir konuyla ilgili olarak da bazen sanki tek bir tedbir alınırsa bu işin sonu gelecekmiş gibi kamuoyu bir iyimserliğe sevk ediliyor. Bugüne kadar devlet insan aklının bulabileceği, devletin kendi imkan ve kabiliyeti içerisinde alabileceği ne tedbir varsa cumhuriyet hükümetleri bunları almıştır. Kısa, orta ve uzun vadeli olanı var. Nitekim geçtiğimiz sene de MGK'da devletin güncelleştirdiği eylem planı bir defa daha gündeme geldi. Bunun koordinatör makamları belli. İlgili ve sorumlu kuruluşlar belli. Bu çalışmalar ayrıntılı olarak sürdürülüyor. Dolasıyla şimdi bir defada geldiğimiz bu nokta itibariyle ne tedbir alırsa sonucu daha erken alabiliriz. Ne tedbir alırsak bu belayı ülkemizden def edebiliriz. Bununla ilgili bir değerlendirmeyi bir defa daha yapacağız. En üst seviyede en sorumlu makamları davet ederek yapacağız. Bu işin önünde olan büyük fedekarlıklarla bu mücadeleyi yürüten kurumlarımızın temsilcileri ile söylediğiniz konu bu işe bir fayda getirecekse, bu dahil olmak üzere bu tedbirlerin hepisini almaya hükümetimiz kararlıdır."

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Şırnak'taki çatışmada şehit olan biri astsubay 13 güvenlik görevlisinin kimliği belirlendi.

Küpeli Dağı bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada Astsubay Ahmet Sarıoğlu ile erler Bayram Güzel, Turgay Salgar, Mehmet Uyar, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Uçarı, Kasım Aksoy, A. Şükrü Karataş, Emrah Eryılmaz, Sıddık Küçükgöz, Fetullah Selçuk ve Mehmet Coşkun şehit oldu.

ŞIRNAK'TA TÖREN DÜZENLENDİ

Teröristlerce dün şehit edilen 13 asker için Şırnak'ta tören düzenlendi. Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğe dün terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan Astsubay Ahmet Sarıoğlu ile erler Bayram Güzel, Turgay Salgur, Mehmet Uyar, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Uçarı, Kasım Aksoy, A. Şükrü Karataş, Emrah Eryılmaz, Sıddık Küçükgöz, Fetullah Selçuk ve Mehmet Coşkun için 23. Sınır Tümen Komutanlığı içerisindeki Şırnak Asker Hastanesi bahçesinde tören yapıldı.

Şırnak Valisi Selahhatin Aparı ve 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu ile çok sayıda kişinin katıldığı törenin ardından 10 şehidin cenazesi helikopterle, 3 şehidin cenazesi ise kara yoluyla toprağa verilecekleri illere gönderildi.

10 GÜNLÜK İZİNDE EVLENMİŞTİ

Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğe terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit düşen 13 silahlı kuvvetler personelinden er Murat Uçar'ın (20) şehit olduğu haberi, ailesine, oluşturulan bir heyet tarafından gece verildi.

Şırnak'ta terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan 13 Mehmetçikten biri olan Murat Uçar'ın ailesine haberi vermek için İlçe Kaymakamı İhsan Çiğil, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili ile ilçe müftüsünden oluşan bir heyet, ilçeye bağlı Canımana köyüne gitti.

Köy girişinde muhtarı da yanına alan heyet, şehit erin ailesinin yaşadığı eve geçerek gece saatlerinde babası Mehmet Uçar'ı uyandırdılar.''Amca metin ol oğlun şehit oldu'' sözü ile yıkılan Mehmet Uçar ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Heyetle birlikte gelen sağlık ekibi aileyi sakinleştirmeye çalıştı. Erin annesi Atiye ile yeni evlendiği eşi Ayşe Uçar da teskin edilmeye çalışıldı.

Yaklaşık 8 aylık asker olan ve komando er olarak askerlik görevini yerine getirdiği belirtilen Murat Uçar'ın geçen ağustos ayında aldığı 10 günlük izininde evlendiği öğrenildi. Murat Uçar'ın dayısının oğlunun da 1993 yılında Şırnak'ta şehit olduğu bildirildi.

BÜYÜK ACI YAŞANIYOR

Şırnak'ta terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan askerlerden Kars doğumlu Komando Er Turgay Salgar'ın Cumhuriyet köyündeki evinde büyük acı yaşanıyor.

Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde görev yapan askeri birliğe, Geçit Boğazı civarında teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Komando
Er Salgar'ın acı haberi baba ocağına ulaştı.

Şehit Komando Er Salgar'ın Kars'ın Cumhuriyet köyündeki evinde ağıtlar yükselirken, 3 kardeşin en büyüğü olan ve terhisine 5 ay kaldığı öğrenilen şehit erin yakınları sinir krizi geçirdi.Baba Tuncay Salgar, haberi alır almaz akın eden köylülere sarılarak gözyaşı döktü.

Anne Güler Salgar ise ''Beni oğlumun yanına götürün'', ''İçime taş düştü, taş, taş..'' ağıtları yakarak zaman zaman baygınlık geçirdi.İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar da yeğeninin şehit olduğu haberi üzerine yakınlarıyla birlikte köye geldi.

Çok sayıda vatandaşın gittiği Cumhuriyet köyünde baygınlık geçirenler ambulanslarla hastaneye taşıdı.Köydeki askerler, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

İKİ OĞLUM DAHA VAR

Şehit babası Tuncay Salgar, "İki oğlum daha var, onları da askere göndereceğim." dedi.

Gözyaşlarına hâkim olamayan acılı baba Tuncay Salgar, en büyük oğlunu şehit verdiğini ifade ederek, "Vatan sağolsun. İki oğlum daha var geride. Onları da göndereceğim askere." diye konuştu.

Şehit Komando Er Salgar'ın amcası ve Kars İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Salgar da, "Asıl birliği Bolu Dağ Komando idi. Şırnak'a görevli gittiler. Maalesef dün acı haberi aldık. Vatan sağolsun diyoruz. Bu ülkeye, bu millete sevdalı insanlarız. Belki bugün bir şehit veriyoruz ama yarın bin tane de verebiliriz, yeter ki bayrağımız dalgalansın, ezanımız semalara yükselsin. Ama Turgay'ımız gitti, ruhu şad olsun." dedi.

Şehit erin evi askerler tarafından Türk bayrakları ile süslendi. Askeri ambulansın da hazır bulunduğu yerde köylüler şehit erin ailesinin acısını paylaşmak için sürekli taziye ziyaretlerinde bulunuyor. Şehit Komando Er Turgay Salgar'ın cenazesinin bugün memleketine getirileceği öğrenildi.

TERHİSİNE 23 GÜN KALMIŞTI

Şırnak'ta görev yapan birliğe terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıda şehit olan 13 askerden biri olan Mehmet Yıldırım'ın, terhisine 23 gün kaldığı bildirildi.

Konya'nın Kadınhanı ilçesine bağlı Örnek köyünde, şehit er Mehmet Yıldırım'ın cenazesinin gelmesini bekleyen ailesi ve yakınları, büyük acı yaşıyor.

Acılı anne Elife Yıldırım, ciğerlerinin yandığını belirterek, ''Oğlumuzla çok sık görüşemiyorduk. Ama 2 ayda bir telefonla görüştüğümüzde, bize şehit olacağını, katıldığı operasyonlardan bir gün cenazesinin çıkacağını söylüyordu. Allah, bunu yapanları kahretsin'' dedi.

Baba Ali Yıldırım ise sakat olduğu için kendisine oğlunun baktığını ifade ederek, ''Şimdi bize kim bakacak'' diye gözyaşı döktü. Baba Ali Yıldırım'ı yakınları güçlükle sakinleştirdi.

Amca Musa Yıldırım, şehit Mehmet Yıldırım'ın Denizli'de bir konfeksiyon firmasında çalışarak, ailesinin geçimini sağladığını söyledi.Mehmet'in babası Ali Yıldırım'ın da Denizli'de bir firmada çalıştığı sırada üzerine kapı düşmesi sonucu çalışamaz hale geldiğini belirten amca Yıldırım, bu nedenle ailenin geçimini Mehmet Yıldırım'ın sağladığını ifade etti.

Köylüler de şehit erin mazlum ve dürüst birisi olduğunu, herkes tarafından çok sevildiğini söylediler.Öte yandan, er Mehmet Yıldırım'ın askerliğinin bitmesine 23 gün kala, son operasyonuna çıktığında şehit olduğu bildirildi. Babaannesi Emine Yıldırım'ın da Mehmet Yıldırım şehit olmadan 6 saat önce hayatını kaybettiği, dedesi gazi Mehmet Yıldırım'ın da 1 ay önce öldüğü öğrenildi.


ASKERDEN SONRA EVLENECEKTİ

Şırnak'ta terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan askerlerden Çorum doğumlu Komando Er Sıddık Küçükgöz'ün (22) Uğurludağ ilçesine bağlı Aşılıarmut köyündeki evinde büyük acı yaşanıyor.

Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde görev yapan askeri birliğe, Geçit Boğazı civarında teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Komando
Er Küçükgöz'ün acı haberi baba ocağına akşam saatlerinde ulaştı.

Şehit Komando Er Küçükgöz'ün Uğurludağ ilçesine bağlı Aşılıarmut köyündeki evinde ağıtlar yükselirken, 4 kardeşin en küçüğü olan ve terhisine 6 ay kaldığı öğrenilen şehit erin yakınları sinir krizi geçirdi.

Baba Hamit ve anne Ferdane Küçükgöz, haberi alır almaz baygınlık geçirmeleri üzerine Uğurludağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Çorum Devlet Hastanesi'ne sevk edilen anne ve baba sağlık durumlarının düzelmesi üzerine sabah taburcu olarak köylerine döndüler.

86/3 tertip vatani görevini yaparken şehit düşen Komando Er Küçükgöz'ün 6 ay önce nişanlandığı ve 6 ay sonra askerliğini tamamlayıp evleneceği öğrenildi. Şehidin cenazesinin Uğurludağ ilçesine bağlı Aşılıarmut köyünde bugün toprağa verileceği bildirildi.

"VATAN SAĞ OLSUN"

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Caner Örengül'ün ailesi, acı haberle yasa boğuldu.Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Ayvalı köyünde yaşayan Örengül'ün ailesi, oğullarının öldüğünü sabahın erken saatlerinde Kaymakam Sıtkı Zehin'den öğrendi.

İki oğlundan birini şehit veren baba Resul Örengül, ''vatan borcudur, oğlum vatan borcunu öderken şehit oldu. Vatan sağ olsun'' dedi.Oğlu ile dün sabah telefonla görüştüğünü ve iyi olduğu haberini aldıklarını belirten baba Resul Örengül, ''Baba ben iyiyim, yukarı bölgede görev yapıyorum, komutanlarım da çok iyi, ben de çok iyiyim. Beni merak etmeyin. Kurban Bayramı'nda izne geleceğim diyordu. Kendinden önce acı haberi geldi'' diye konuştu.

Oğlunun telefonda iyi olduğunu söylediğini belirten şehit annesi Türkan Örengül ise ''Gece nöbette olduğum için şimdi dinleniyorum. Ben iyiyim, siz de Allah'a emanet olun dedi. Bugün de acı haberi geldi'' dedi.Şehit Jandarma Er Caner Örengül'ün evinin önünde 112 Hızır Acil Servis ekibi bekletildiği bildirildi.Lice ilçesinin kuzeyindeki dağlık kesimde sürdürülen operasyonda güvenlik güçlerinin geçişi sırasında yola önceden döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Caner Örengül'ün cenazesinin yarın toprağa verilmesinin beklendiği belirtildi.

"SON OPERASYONUM DÖNECEĞİM" DEDİ

Şırnak'ta dün terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen Jandarma Komando Er Emrah Eryılmaz'ın Niğde'nin merkeze bağlı Kiledere beldesindeki evine hüzün çöktü.

Şehit Komando Er Emrah Eryılmaz'ın annesi Ayşegül Eryılmaz, gözyaşlarını tutamadı. Ayşegül Eryılmaz, ''Oğlumun terhisine 28 gün kalmıştı.
Cumartesi günü beni telefonla aradı. 'Anne, 28 gün sonra oradayım. Beni bayrama bekleme. Bayramdan sonra geleceğim' dedi. Oğlumun askerden gelmesini beklerken, şehit olduğu haberini aldık. Teröristlere lanet olsun
'' diye konuştu.

Nakliyecilik yaptığını söyleyen baba Etem Eryılmaz da göz yaşlarına boğularak, konuşamayacağını söyledi.

Şehit Komando Er Emrah Eryılmaz'ın Kiledere beldesindeki arkadaşı Yasin Sarıtaş da Eryılmaz ile iki gün önce telefonda görüştüğünü söyledi.

Sarıtaş, şehit olan arkadaşı Eryılmaz'ın son kez operasyona katılacağını söylediğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

''Emrah bana telefonda, 'Son operasyonum. Yakında döneceğim' dedi. Ama ne yazık ki dönemedi. Kendisiyle çok iyi arkadaştık. Askerden geleceği günü dört gözle bekliyordum. Ama gelemedi.'
'

Öte yandan, Şehit Komando Er Emrah Eryılmaz'ın evi ile beldedeki tüm evlere Türk Bayrağı asıldı. Ayrıca, Kiledere Belediyesi hizmet binası önündeki Türk Bayrağı da yarıya indirildi.Kiledere Belediye Başkanı İsmet Yılmaz, ''Acımız çok büyük. Sadece bizim değil, tüm Türkiye'nin canı yanıyor. Terörün artık bitirilmesini istiyoruz. Ölenler hepimizin evladı. Acımızı ve yasımızı anlatmak için belediye binası girişindeki Türk Bayrağı'nı yarıya indirdik'' diye konuştu.Şehit Komando Er Emrah Eryılmaz, yarın beldede düzenlenecek askeri tören ile aile mezarlığında toprağa verilecek.

"DAĞA ÇIKIYORUZ, BİR MÜDDET BENİ ARAMAYIN"

Şırnak'ta teröristlerce pusuya düşürülerek şehit edilen 13 askerden Gaziantepli Mehmet Coşkun'un evinde yas var.

Operasyona çıkmadan önce amcası Bekir Çoşkun ile telefonda görüşen Şehid'in, "Amca geçtiğimiz günlerde Beytüşşebap'ta, 12 kişiyi şehit eden teröristleri yakalamak için dağa çıkıyoruz, bir müddet beni aramayın" dediği öğrenildi.

Şehitkamil ilçesine bağlı Göllüce Mahallesi'nde ikamet eden Coşkun ailesi, gece Şırnak'tan gelen haberle yıkıldı.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan Coşkun ailesi, sinir krizleri geçirdi. 7 yıl önce siroz kanseri olan eşi Şükrü Coşkun'u kaybeden Hazal Coşkun, oğlunun şehit olduğunu öğrenince yıkıldı.

Gözyaşlarını sel eden Coşkun'un, ağlamaktan sesi kısıldı. Komşu ve akrabalarının teselli etmeye çalıştığı Coşkun, ağıtlarla teselli olmaya çalıştı. Şehidin ablası Necla Çoşkun'u ise akrabaları teskin etti. Kürtçe ağıtlar yakan Necla Coşkun, "Kardeşim bayramı göremedin" diye ağıt yaktı.

Şehidin babasının ölümünün ardından evinin geçimini üstlendiği, asker sonrası da evlenmeyi düşündüğü belirtildi.

Şehit Mehmet Coşkun'un en son telefonla görüştüğü amcası Bekir Çoşkun, devletin teröristleri biran önce bitirmesini istedi.

Bekir Coşkun, "Yeğenimin askerliğini bitmesine 5 ay kalmıştı. Acımız çok büyük, artık analar ağlamasın. Yeğenim ve arkadaşları vahşi bir kurşunla gitti. Devlet büyüklerimiz, şehitlerimizin kanını yerde bırakmasın, sonucu ne olursa olsun şehitlerin kanını alsınlar. Vatan sağ olsun. İçimiz kan ağlıyor, bunu yapanlarında içi kan ağlasın. Vatana, bin tanede yeğenim olsa yine feda ederim. Operasyondan önce, 'Beytüşşebap'ta, köylüleri ve koruyucuları şehit eden teröristleri aramak için dağa çıkacağız. Beni aramayın' dedi. Köylülerden önce yeğenimin de içinde bulunduğu bölükle çatışmaya girmişler. Sonrada köylüleri ve koruyucuları şehit etmişler. Ben, 'yeğenim uyanık ol, dikkatli ol' dedim. Teröristleri yakalamak için dağa çıktılar. Ne yazık ki konuşmalarımızdan bir kaç gün sonra şehit haberini aldık." diye konuştu.

Şehit Mehmet Coşkun'un cenazesi yarın öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

"BAYRAMDA DÜNYAYA GELDİN, BAYRAMDA KARA TOPRAKLARA MI GİRECEKTİN?"


Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 13 asker arasında bulunan Denizlili Komando Çavuş Bayram Güzel'in (20), Ramazan Bayramı'nda doğduğu belirtildi.

20 yıl önce ilk şehidini veren merkeze bağlı Kurtluca köyü, bu defa Gabar Dağı bölgesinde görev yapan askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Güzel için gözyaşı döktü.

Köylüler, Güzel ailesine taziye ziyareti için akın ederken meydan ve şehit evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Oğlunun şehit düştüğü haberini alan baba Nevzat Güzel'in metanetli olmaya çalıştığı gözlendi.

"Vatan sağolsun." diyen baba Güzel, şunları söyledi: "Allah devlete ve askere zeval vermesin. Hepimizin başı sağolsun. Oğlumla en son cumartesi günü konuştuk. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaret ettiği karakolda kalacaklarını, sabah yola devam edeceklerini söyledi. Bu kadar konuşabildik." dedi.

Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen anne Ayşe Güzel ise ağıtlar yaktı. Anne Güzel, "Bayram'ım yaktın beni. Bayramlarda dünyaya geldin, bayramlarda kara toprakları mı girecektin? Tatlı dilli Bayram'ım, ben senin tertiplerinin yanına nasıl varayım?" diyerek gözyaşı döktü.

Bu arada şehit Komando Çavuş Ramazan Güzel'in, geçen şubat ayında askere gitmeden önce köyün 20 yıl önce verdiği ilk şehit Hasan Savaş'ın akrabası Fatma Savaş'la nişanlandığı öğrenildi. Güzel'in evinin duvarına, "Her adam asker olur, komando olamaz." yazdığı görüldü.

ANNESİNDEN BAYRAMDA BAKLAVA YAPMASINI İSTEMİŞ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Caner Örengül'ün Afyonkarahisar'daki ailesi acı haberle yasa boğuldu.

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Ayvalı köyünde yaşayan Örengül'ün ailesi, oğullarının şehadetini sabahın erken saatlerinde köye gelen İl Jandarma Komutanlığı yetkilerinden öğrendi. Çocuklarının şehit edildiği haberini alan anne Türkan Örengül ile baba Resul Örengül, gözyaşlarına boğuldu. Olayın duyulmasının ardından Örengül ailesinin yakınları ve köylüler eve akın etti. Resul Örengül metanetli davranmaya çalışırken, anne Türkan Örengül ise sinir kirizleri geçirdi.

Oğluyla dün sabah telefonla konuştuklarını belirten Resul Örengül, "İzine geleceğini söyledi. 'İyiyim' dedi. Yukarıda üst bölgede görev yaptığını ve komutanlarının iyi olduğunu söylüyordu. Kurban Bayramı'nda 20 gün izine gelecekti. Ne yapalım? Vatan borcunda öldü. Söyleyecek bir şeyimiz yok. Bu bir borçtur. Görev üzerine öldü, vatan sağolsun." dedi.

Anne Türkan Örengül ise oğlunun dün sabah telefonla aradığını belirterek şöyle konuştu: "İyiyim anam, dedi. Nöbette misin?' diye sordum.
'Yatıyorum, gece nöbetindeyim, kulübede tutuyorum nöbeti, oraya çıktım" dedi. Böyle konuştuk. Allah'a emanet olun. Ben iyiyim. Kendinize iyi bakın, dedi ve telefonu kapattı.
"

Oğlu Caner'in çok iyi birisi olduğunu dile getiren gözü yaşlı anne Türkan Örengül, "Benim yavrum çok iyi biriydi. Telefonla görüştüğümüzde 'Gece nöbeti tutuyorum. Komutan beni geriye çekti. İyiyim Kurban Bayramı'nda izine geleceğim. Ana bana baklava ve bükme (yerel börek) yap. Allah'a emanet olun dedi. Bugün de acı haberi geldi." diye konuştu.

Oğlunu son olarak Mayıs ayında usta birliğine gönderirken gördüklerini aktaran anne Örengül, "Askere gittiği ilk günden beri içime ateş düştü. Öyle bir şey olacağını hissediyordum ama kimselere bir şey diyemiyordum. Sabah jandarma gelip babasını sorunca bildim, yavruma bir şey oldu dedim. Yani oğlumun şehit olacağını hissetmiştim." dedi.

Terör örgütünü lanet okuyan anne Örengül, "Bütün şehit ailelerine, anna babalarına sabır diliyorum, Türkiye'nin başı sağolsun." şeklinde konuştu. Şehit Jandarma Er Caner Örengül'ün evinin önünde 112 Hızır Acil Servis ekibi bekletilirken, Şehit Er Örengül'ün cenazesinin yarın askeri törenle toprağa verileceği öğrenildi.

AJANSLAR