kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fatma Şen, üçüncü doğumundan sonra kalbinin delik olduğunu öğrenmiş. Şimdi ise çok sağlıklı ve çocuklarını da bir an olsun yanından ayırmıyor. dedi.

Delik kalbiyle nurtopu gibi üç çocuk doğurdu

Özge İPEKÇİOĞULLARI / SABAH
İLİŞKİLİ HABERLER
Delik kalbiyle nurtopu gibi üç çocuk doğurdu
Kalp duvarının iç kısmında doğuştan delik bulunan ancak yıllarca bu sorunu bilmeden yaşayan Fatma Şen, üç çocuk dünyaya getirerek bir mucizeye imza attı. Şen'in doktoru olan Türk Kardiyoloji Derneği'nin eski Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene, "Bu bir mucize" derken genç anne Şen'in kalbindeki 3 santimlik delik ise geçtiğimiz hafta yapılan operasyonla kapatıldı. Manisa'da 7 yıl önce, boyacılık yapan Cafer Şen (34) ile evlenen Fatma Şen 28), ilk çocuğu Muhammet'i 2001, Dilara'yı 2002 ve Buse'yi 2005 yıllarında normal doğumla dünyaya getirdi. Üçüncü çocuktan sonra şiddetli kalp ve kol ağrıları çekmeye başlayan genç kadın, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda Fatma Şen'in kalbinde 3 santimlik delik belirlendi. Doktorları da böyle bir sağlık sorununa rağmen doğum yapabilmesi karşısında ise şaşkınlığını gizleyemedi.

'YİNE DE DOĞURURDUM'
Fatma Şen, doğum yaparken zorluklar yaşadığını ancak bunun nedeninin kalbinde bir delik olmasından kaynaklanabileceğini aklına bile getirmediğini söyledi. Kalbinde delik olduğunu duyduğunda çok üzüldüğünü belirten Şen şunları anlattı: "Meğer her doğumda ölümle yüz yüze gelmişim. Şimdi düşününce büyük bir korku yaşıyorum. Ama kalbimde delik olduğunu doğum yapmadan önce bilseydim, kimseye söylemeden ilk çocuğumu doğururdum. Ancak 2. ve 3. çocuğumu doğurmadan önce ameliyat olurdum. Çünkü evlat sahibi olmayı çok istiyordum. Şimdi hayatta olduğum için çok mutluyum." Genç kadının her doğumda ölüm riski yaşadığını söyleyen Prof. Dr. Oktay Ergene, "Kalbi delik olan bir insanın üç doğum birden yapması imkânsız. Fatma Şen'in kalbindeki deliği kapattık. Şu anda sağlık durumu çok iyi, ancak hâlâ üç doğumu nasıl yaptığını anlamaya çalışıyoruz. Mucize anneyi tıp literatürüne sokacağız" dedi.