kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şırnak'ta hain saldırı: 13 asker şehit oldu

Göksel ÇAĞ-LAV / Kadir ERCAN Enis YILDIRIM / ANKA
PKK'lı teröristler Şırnak'ta operasyona çıkan askeri birliğe mayın ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Terörist saldırıda biri astsubay 12'si er 13 asker şehit oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şırnak'ta hain saldırı: 13 asker şehit oldu
Türkiye, 9 gün önce Şırnak'ta 12 kişinin öldürüldüğü katliamın acısı dinmemişken, Türk askerine yönelik son yılların en büyük terörist saldırısıyla sarsıldı. PKK'lı teröristler, dün Şırnak, Küpeli Dağı bölgesinde operasyona çıkan askeri birliğe, dün saat 15.00 sıralarında uzaktan kumandalı mayın ve makineli tüfeklerle saldırıda bulundu. Saldırıda Bolu Komando Tugayı'na bağlı 1 astsubay ve 12 asker şehit oldu. Şehitlerin cenazeleri Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Şırnak Valiliği'nin açıklamasında saldırının saat 15.30 sıralarında meydana geldiği belirtildi. Küpeli Dağı bölgesinde operasyon icra eden güvenlik güçleri ile bir grup terör örgütü mensubu arasında çıkan silahlı çatışmada 13 güvenlik görevlisinin şehit olduğu belirtilen açıklamada, "Bölge halkının huzurunu sağlamaya ve terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmeye yönelik operasyonlara devam edilmektedir" denildi. 23. Jandarma Sınır Komutanlığı'nda bugün şehitler için tören düzenlenecek. Öte yandan Şırnak, Cudi Dağı bölgesinde 1 terörist ölü geçirildi.

'SINIR ÖTESİ MEŞRU HALE GELDİ'
* Genelkurmay Başkanlığı
terörle mücadeledeki kararlılığını vurguladı. Yapılan açıklamada "Terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerde ortaya çıkan bu tablo, mücadele azmimizi ve kararlılığımızı daha da artırmıştır" denildi.
* Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir insanlık suçu olan terör karşısındaki haklı mücadelesini, milletimizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin azmi ile her türlü şart altında yılmadan devam ettirecektir" ifadelerini kullandı.
* TBMM Başkanı Köksal Toptan ise Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderdiği başsağlığı mesajında devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan hain saldırıların asla amacına ulaşamayacağını belirterek, "Devletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan hain saldırılar asla amacına uluşamayacaktır. Hükümetimize ve kahraman ordumuza güvenimiz tamdır. Teröristlere hak ettikleri cevabın en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur'' dedi.
* CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "13 askerimizi şehit eden terör örgütünü lanetliyor, şehitlerimize rahmet, ailelerine ve ulusumuza, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diliyorum" dedi.
* MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Gerek duyulması halinde, yapılacak sıcak takibin sınır ötesini de kapsayacak şekilde ve izin almaksızın icra edilmesi artık meşru hale gelmiş bulunmaktadır. Hiçbir ortaklık veya işbirliği mazereti bir tek vatan evladının hayatından daha kıymetli sayılamaz". Bahçeli, hükümetin acilen tedbir alması gerektiğini de belirtti.