kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İzmir'de yasadışı örgüt operasyonu: 7 kişi gözaltına alındı

Yeni Haber
İzmir'de polis ekiplerinin yasa dışı sol örgüte yönelik düzenlediği operasyonda, sözde il sorumlusu olduğu ileri sürülen bir doktor ile örgüt yöneticileri oldukları iddia edilen hemşire, yüksek lisans öğrencisi ve 4 işçi yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanlığının yaptığı teknik takip ve istihbarat çalışması sonucunda, İzmir'de bulunan Dev-Yol örgütünün elemanlarının eylem hazırlığında oldukları belirlendi.

MİT ve EGM'nin bağlantı kurduğu İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından, örgüt elemanlarının adresleri tespit edildi. Karşıyaka, Bornova ve Çiğli'de belirlenen adreslere operasyon düzenleyen terör ekipleri, örgüt elemanı oldukları öne sürülen 7 kişiyi yakaladı.

Gözaltına alınan kişilerden özel bir poliklinikte pratisyen hekim olarak çalışan T.A'nın (48) örgütün sözde İzmir il sorumlusu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hemşirelik yapan İ.S'nin (43) örgütün eski il sorumlusu olduğu ve halen T.A'nın yardımcılığını yaptığı belirtildi.

Ege Üniversitesinde yüksek lisans öğrencisi olan G.T. (25) adlı genç kızın örgütün il gençlik sorumlusu, bir belediyede şoförlük yapan E.S.G'nin (47) askeri kanat sorumlusu, belediye işçisi Ö.Ö.K'nin (47) örgütlenme ve dış ilçe sorumlusu, belediye işçisi Z.Ö'nün (40) istihbarat sorumlusu, fabrika işçisi E.Ç'nin (45) işçi sorumlusu oldukları belirlendi.

EYLEM HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI

Polis ekiplerinin örgüt üyelerinin evlerinde yaptığı aramalarda, ruhsatsız 8 tabanca, 1 av tüfeği ve bunlara ait şarjör ve mermiler ele geçirildi.

Sorgulamaları yapılan örgüt elemanlarının, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde bomba süsü verilmiş 2 pankart astıkları, İzmir ve çevresinde örgütün sesini duyurmak amacıyla silahlı eylem hazırlığında oldukları belirlendi. Zanlılardan T.A, İ.S, E.S.G. ve G.T'nin, ''yasa dışı örgüte üye olmak'' suçundan suç kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.

(AA)