kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başar Esad, Ali Babacan’ı Başkanlık Sarayı’nda kabul etti.

Babacan, Başar Esad'a Gül'ün mektubunu iletti

AA
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ortadoğu gezisinin ilk ayağında Suriye Devlet Başkanı ile görüştü. Esad'a, Cumhurbaşkanının yazılı mesajını veren Babacan İsrail'e geçti..
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ortadoğu turunun ilk ayağı olan Suriye'nin başkenti Şam'da, Cumhurbaşkanı Başar Esad tarafından kabul edildi. Babacan, Suriye'den İsrail'e geçti.

İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINDI
Ali Babacan, önceki gün çıktığı Suriye, İsrail, Filistin ve Ürdün'ü kapsayan Ortadoğu gezisinde Şam'daki temaslarını tamamladı. Dışişleri Bakanı olarak ilk kez Suriye'ye giden Babacan'ın tanışma niteliği de taşıyan ziyareti çerçevesinde ikili ilişkiler ve başta Irak olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Babacan, dün Suriye Cumhurbaşkanı Başar Esad tarafından kabul edildi. Babacan görüşmede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yazılı mesajını Esad'a sundu. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra bir basın toplantısı düzenleyen Babacan, Ortadoğu ülkeleri arasında en zorlu ve tehlikeli dönemlerden birinin yaşandığını, Suriye'nin olumlu ve yapıcı katkılarının vazgeçilmez önem taşıdığını bildirdi. Daha sonra İsrail'e geçen Babacan temasları sırasında, 6 Eylül'de İsrail savaş uçaklarının Suriye hava sahasındaki operasyonuyla ilgili bir açıklama beklediğini ifade ederek, "Ne ve neden yapıldı bunun cevabını almayı umuyorum" diye konuştu. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından kabul edilen Babacan, İsrail ve Suriye ziyaretlerinin, Ortadoğu ülkelerini kapsayan seri ziyaretler kapsamında gerçekleştiğini hatırlatarak, ziyaretlerinin amacının, Türkiye ile bu ülkelerin ikili ilişkilerinin geliştirilmesi ve bölgesel sorunların tartışılması olduğunu belirtti. Ali Babacan, İsrail Parlamentosu (Knesset) Başkanı Dalia İtzik ve İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile de görüşecek.