kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bademcikten ölen Emine için doktora dava geliyor

Ercan SARIKAYA SABAH
Bademcik ameliyatı sonrası ölen 5.5 yaşındaki Emine ile ilgili Adli Tıp raporu, "Ölüm nedeni ameliyat yerinde kanama" dedi. Doktor hakkında dava açılması bekleniyor..
Özel bir hastanede yapılan bademcik ve geniz eti ameliyatının ardından yaşamını yitiren 5.5 yaşındaki Emine'nin ölümüne, ameliyat yerinde meydana gelen kanamanın yol açtığı Adli Tıp raporuyla kesinleşti. Küçük Emine'nin ameliyatını yapan doktor gözaltına alınmış ancak savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten savcılığın rapor doğrultusunda doktor hakkında dava açması gündeme geldi.

'BEKLEDİĞİMİZ KARAR'
Acılı ailenin avukatı Erdem Özcan kararın beklentileri doğrultusunda olduğunu ifade ederek, "Bizim beklediğim karar da buydu. Bu karar ışığında, ölümün doktor hatasından kaynaklandığını daha kolay kanıtlayabileceğiz" diye konuştu. Ataköy Gazi İlköğretim Okulu'nun ana sınıfı öğrencisi 5.5 yaşındaki Emine Nur Nalbant, geniz eti ve bademciklerini aldırmak için ailesi tarafından götürüldüğü İstanbul Haznedar'daki Hospitalium Hastanesi'nde KBB doktoru Süleyman Kumbasar tarafından 9 Mayıs günü ameliyat edilmişti. Küçük kız ameliyat sonrası evine gönderilmişti. Ameliyat sonrası boğazındaki kanama durmayan ve beslenemeyen Emine'ye serum takılması isteği Dr. Kumbasar tarafından, "Kızınız şımarıklığından yemek yemiyor" diyerek kabul edilmediği öne sürülmüştü. Ameliyattan 11 gün sonra ağzından tekrar kan gelen ve hemen hastaneye kaldırılan küçük kız, ameliyata alınmış ancak, Dr. Süleyman Kumbasar'ın da girdiği ameliyatta kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

SERBEST BIRAKILMIŞTI
Ailenin suç duyurusunda bulunması üzerine gözaltına alınan Dr. Süleyman Kumbasar, savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Dr. Kumbasar, kendisini "Ameliyat başarılı geçti. Ancak geçici bir süre beslenme problemi oldu. Bu ameliyattan sonra soğuk ve sıvı gıdaların alındığı bir diyet yapılır. Bir hafta sonraki muayenede hiçbir sorun görünmüyordu. Ancak son akşam nedeni bilinmeyen geç tonsil kanaması dediğimiz bir durum meydana geldi. Elimden geleni yaptım" sözleriyle savunmuştu. Savcılık tarafından küçük kızın ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan istenilen rapor ise acı gerçeği ortaya çıkardı. Emine'nin ölümünden 6 ay sonra soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na ulaşan raporda, "Emine Nur Nalbant bademcik ameliyatı sahasında oluşan kanamadan dolayı yaşamını yitirmiştir" denildi.

'EN AĞIR CEZAYI ALSIN'
Adli Tıp Kurumu'ndan kızının ölüm raporunun gelmesi gözü yaşlı aileyi bir kez daha acıya boğdu. Anne Arzu Nalbant gözyaşları içinde, "Kızım gözümün önünde soluyordu. Defalarca doktoru aradım ve sordum. Yemek yemediğini söyledim. 'Normal' dedi. Ama işte rapor kızımın ameliyat nedeniyle öldüğünü söylüyor. Kızımı doktor geri getirebilecek mi? En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları