kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

Başbakan Erdoğan bunu hep yapıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bunu hep yapıyor. Erdoğan, Türkiye'nin lokomotif sektörü, ihracatın bir numarası otomotiv sektörünün hiçbir toplantısına katılmıyor. Ne içeride ne de dışarıda.
Başbakan, son olarak geçen hafta Minicargo projesi için Bursa Tofaş tesislerinde düzenlenen törene son anda katılmadı. Fiat CEO'su Sergio Marchionne, PSA Peugeot Citroen CEO'su Christian Streiff ve Koç Holding Başkanı Mustafa Koç'un katıldığı törende, Başbakan'ın yokluğu hissedildi. Erdoğan'ın törene katılmayışı, Türkiye'ye milyar dolarlık yatırım yapan CEO'ları hayal kırıklığına uğrattı. Yüksek sesle olmasa da memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Oysa ki, PSA Grubu CEO'su programını değiştirerek Güney Amerika'dan sırf bu toplantı için gelmişti.
Türkiye'nin dört bir yanında açılışlara katılan Başbakan, bu toplantıya katılmayacaksa hangi toplantıya katılacak? Merak ediyorum. Çünkü bu proje, Türk otomotiv sektörü için tarihi bir dönüm noktası. Sıradan bir açılış değil. Tofaş, fikri mülkiyet hakkı kendisine ait, Türkiye'ye 8 yılda 11 milyar dolarlık ihracat geliri kazandıracak bir projeyi hayata geçirdi. Üç, marka için üretim yaparak, Türk otomotivinde bir ilke imza attı. Bu proje, Türkiye'nin otomotivde geldiği noktayı ve gelecekte de büyük işler yapacağını gösteriyor. Ama, rakip ülkeler boş durmuyor. Özellikle Doğu Avrupa ülkeleri yeni projeler için hükümetle birlikte çalışıyorlar. Türkler ise ne yazık ki tek başına mücadele ediyor.
Keşke Başbakan törene katılsaydı. Dünya otomotivini yöneten markaların CEO'larına hitap edip, sayıları 50'yi bulan yabancı gazetecilere Türkiye'yi anlatsaydı. Türk otomotivinin yalnız olmadığını gösterseydi. Ayağımıza kadar gelen fırsatı kaçırmasaydık.