kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Memur zammıyla ilgili açıklamayı Adalet Bakanı Bakanı Mehmet Ali Şahin yapmıştı.

Hükümet ve memur anlaşamadı top şimdi Uzlaşma Kurulu'nda

Memur maaşlarına yapılacak zam konusunda hükümet ile memur sendikaları anlaşamaya varamadı. Sendikaların Uzlaştırma Kurulu'na başvurması bekleniyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hükümet ve memur anlaşamadı top şimdi Uzlaşma Kurulu'nda
Yaklaşık 2 milyon memuru ilgilendiren toplu görüşmelerin altıncı turunda hükümet ile memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlandı. Hükümetin sunduğu zam tekliflerini Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen kabul etmedi. Görüşmelerde anlaşmaya varılamaması üzerine uyuşmazlık tutanağı imzalandı. Konfederasyonların anlaşmazlık nedeniyle Uzlaştırma Kurulu'na başvurması bekleniyor. Memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusunda son kararı, Uzlaştırma Kurulu'nun kararının ardından Bakanlar Kurulu verecek.

HÜKÜMET İKİ TEKLİF SUNMUŞTU
Altıncı turda hükümet, gelecek yıl memur maaşlarına yapılacak zam konusunda memur sendikalarına iki yeni teklif sunmuştu. İlk teklifte gelecek yıl tüm memurlara iki dönem halinde yüzde 2'şerlik zam yapmayı teklif etmiş, ayrıca yaklaşık 1.5 milyon memurun yararlandığı denge tazminatını da gelecek yıl iki dönem halinde 25'er YTL olarak ödemeyi önermişti. Bu teklifle en düşük memur maaşı 735 YTL'den 816 YTL'ye çıkacaktı. İkinci teklifte ise tüm memurlara gelecek yıl iki dönem halinde yüzde 2'şerlik maaş artışı ile denge tazminatı alanlara yine iki dönem halinde 20'şer YTL ödenmesi önerilmiş, ayrıca taban aylığında 10 YTL artış teklif edilmişti. Bu ikinci teklifle en düşük memur maaşının 813 YTL'ye çıkacaktı.