kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yangınların komşuya faturası çok ağır oldu

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
İLİŞKİLİ HABERLER
Yangınların komşuya faturası çok ağır oldu
YUNANİSTAN'I yaklaşık bir haftadır yakıp kavuran yangınlar büyük ölçüde kontrola altına alınırken, ağır bilanço da netleşmeye başladı. 65 kişinin can verdiği yangınlar, sadece Mora yarımadasında tarım ve hayvancılıkla uğraşan 96 bin kişiden 24 binini evsiz, tarlasız ve hayvansız bıraktı.

'MİLLİ FELAKET'
Yunan yetkililer faciayı "milli bir felaket" olarak niteliyor. Yangınlara tanık olanlar ise "İkinci Dünya Savaşı'nda bile bu denli büyük zararın görülmediğini" söylüyor. Yunan Hükümeti, evini kaybedenlere ilk aşamada 10'ar bin Euro, tarlasını kaybedenlere ise dönüm başına ve ürettiği ürüne göre 150 ile 300'er Euro arasında yardım vermeyi planlıyor.

BAĞIŞ YAĞIYOR
Halktan ve özel kuruluşlardan bankalarda açılan hesaplara ise, yalnız 4 gün içinde 200 milyon Euro bağış yatırıldı. Yangınzedelerin eski vergi borçları silinirken ve bankalardan almış oldukları kredilerin ödeme süreleri de 1 yıl ertelendi. Yunan Hükümeti ayrıca AB'nin dayanışma bütçesine de resmen başvurdu. Bu başvurunun kabul edilmesinden sonra AB'den bölgeye müfettişler gönderiliyor.