kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şevket Demirel, Egebank'la bir ilgisinin olmadığı iddiasıyla TMSF'yle hukuk savaşına girmişti.

TMSF, Demirel'e ait 9 şirkete yeniden el koydu

TMSF, Danıştay'ın kararının ardından şirketleri Demirel grubuna devretti ardından yeni gerekçelerle yeniden el koydu. Fon el koymaya gerekçe olarak 57 yeni dosya hazırladı..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 1999'da devraldığı Egebank'ın hâkim ortağı olan Demirel Grubu'na dahil gerçek kişilerin hissedarı ve hâkim ortağı bulunduğu ve onlar tarafından sevk ve idare edilen 9 şirketi 57 yeni gerekçe göstererek devraldığını açıkladı. TMSF bu şirketlerin Elma-Su Elma ve Diğer Meyveler Özü ve Suları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Göltaş Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Göltaş Hazır Beton ve Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Göl Yatırım Holding A.Ş., Orkav Orman ve Tarım Sanayi Hammadde Üretim A.Ş., Orma Orman Mahsulleri İntegre Sanayi ve Ticaret A.Ş., OZF Fidancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Puccinelli-Elmataş Göller Bölgesi Meyve Sebze Değerlendirme Sanayi ve Ticaret A.Ş. olduğunu açıkladı. Söz konusu şirketlerin yönetimleri grubun Egebank'tan kaynaklanan 1.22 milyar dolarlık borcuna karşılık olarak Haziran 2005'te TMSF'ye devredilmişti. Ancak Danıştay 13. Dairesinin 19 Temmuz'da bu şirketlerden her biri için ayrı ayrı verdiği yürütmeyi durdurma kararına TMSF'nin uymasına karşın Fon'un açıklamasında yeni devralma ile ilgili olarak şu bilgi verildi:

MÜFETTİŞ RAPORLARI
"Ancak Kurumumuzun bu süreçte devam ettirdiği yoğun araştırmaları sonucunda Şevket Demirel ve Neslihan Demirel başta olmak üzere Demirel Grubu ve Ailesi tarafından Egebank'ın birlikte yönetildiği ve banka kaynaklarının hakim ortaklar lehine istismar edildiğini gösteren yeni bilgiler ve işlemler tespit edilmiştir." Fonun yeni gerekçeleri arasında Halkbank müfettişlerinin Demirel Ailesi'nin Egebank kullanılarak aldığı kredilerle ilgili raporu etkili oldu.