kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Yeni hükümet

Yeni kabine açıklandı; çok büyük bir sürpriz yok. Meselâ Ali Babacan, tahmin edildiği gibi Dışişleri Bakanı, Zafer Çağlayan Sanayi Bakanı oldu. Bu seçimlerde AK Parti'ye katılan Mehmet Şimşek, Babacan'ın yerini aldı.
Hüseyin Çelik'in Milli Eğitim'in başından alınacağı söyleniyordu. Hatta, Mehmet Sağlam'ın bu bakanlığa gelmesi garanti gibiydi. Ama, başbakan, Çelik'i yerinde tutmayı tercih etti.
Herkes, Adalet ve İçişleri bakanlarını merak ediyordu. Bu iki bakan, aynı zamanda Milli Güvenlik Kurulu'na iştirak edecekleri için de önemliydi. Adalet Bakanlığı'nın taliplisi çoktu. Yerinde bir tercihle, Erdoğan'ın güvendiği ve özgürlüklerin geliştirilmesini savunan bir isim bu makama geldi: Mehmet Ali Şahin. İçişleri Bakanlığı için İdris Naim Şahin'in adı geçiyordu. Beklenen olmadı; gene, hem Abdullah Gül'ün, hem de Tayyip Erdoğan'ın yakınındaki bir kişi, Beşir Atalay, Abdülkadir Aksu'dan boşalan koltuğa oturdu.
Merkez Yürütme Kurulu'ndan (MYK) Nazım Ekren, Hayati Yazıcı, Grup Başkanvekili Faruk Çelik, partinin yönetiminden, Bakanlar Kurulu'na kaydırıldılar. Dengir Mir Fırat, Reha Denemeç gibi başka MYK üyelerinin de bakanlık için adı telâffuz ediliyordu ama, herhalde Tayyip Erdoğan, yönetim kadrosunu zayıflatmak istemedi. Bülent Arınç'a Adalet Bakanlığı verilmeyince, o, kabine dışında kalmayı tercih etti. Herhalde önümüzdeki kongrede, daha önce Abdullah Gül'ün oturduğu Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna geçecek.
Bu arada, kabinede tek kadın bakan olmasına teessüf ederim.