kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Süreyya Ciliv

3G olursa, kaliteli turist daha fazla gelir

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Eğer 3G hizmeti veriliyor olsaydı Türkiye'ye daha fazla kaliteli turist gelebilirdi" dedi..
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'de 3G olarak adlandırılan, üçüncü jenerasyon hizmetlerinin olmamasının çok önemli kayıpları olduğunu söyledi. Ciliv Türkiye'de üçüncü jenerasyon hizmetlerinin olması durumunda Türkiye'ye daha fazla kaliteli turistin gelebileceğini söyledi. Ciliv, "Bugün ofisinizin nerede olduğu önemli değil. Önemli olan iletişim imkânlarının fazlalığı ve kalitesi. Eğer 3G hizmeti verilebiliyor olsaydı, Türkiye'de ev satın alan veya kalmaya gelen daha fazla kaliteli turistin olabileceğini düşünüyoruz. İnsanlar evlerinden çalışıyorlar. Ancak onlara gerçekten kaliteli dünya standardında hizmet vermek zorundasınız" diye konuştu. Ciliv numara taşınabilirliği ile 3G ihalesinin bir ilişkisi olmadığının da altını çizerek, "Bize 25 seneliğine belli numaraları kullanmak üzere lisans satıldı. Şimdi numara taşınabilirliği ile satış şartlarının ihlâl edileceği söyleniyor" dedi. Varol Ciliv, bu konunun halen mahkeme sürecinde olduğunu vurgulayarak, "Ancak her koşulda biz 2008 yılında numara taşınabilirliğinin hayata geçeceğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

TİM İLE FARK KALMADI
Avrupa'nın en fazla abonesi olan GSM operatörü olmak için İtalyan TIM ile aralarında sadece 500 bin abone farkı kaldığını hatırlatan Ciliv şunları söyledi: "Bana gelen bilgi İtalyanların 3G müşterileri ile normal GSM abonesini çift yazdığı yönünde. Eğer böyle ise çoktan TIM'i geçmişizdir diye düşünüyorum."