kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zaten gölge ekonomi bakanı gibi çalışıyordu

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
60. Hükümetin Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığına atanan Nazım Ekren, Başbakan'ın ekonomi konularında özel danışmanıydı..
60. Hükümetin Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığına atanan Nazım Ekren, piyasalarda sürpriz olarak yorumlandı. Ancak Ekren, Başbakan'ın ekonomi konularında gölge bakanı, özel danışmanı olarak sessiz ve derinden çalışmasıyla en güvendiği isimlerden biri olmayı başardı. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in siyasete ara vermesi sonrasında, ekonomide birinci adam konumuna yükselen Ekren, daha önce kısa bir süre Vakıfbank Genel Müdürlüğü'nde bulundu. Refahyol hükümeti döneminde Başbakanlık konutu7nda düzenlenen Çarşamba toplantılarına da katılan ve ekonomiyle ilgili görüş ve önerilerde bulunan Ekren, özellikle bankacılık alanındaki uzmanlığıyla da tanınıyor. Geçen dönem Şener, Başbakan'dan bir yazıyla ekonominin koordinasyonun sorumlu bakan olarak görevlendirilmesini istemiş ancak başbakan Erdoğan da "bu işi zaten fiilen götürüyorsun, yazıya gerek yok" yanıtını almıştı. Oysa Nazım Ekren, bizzat Başbakan adına ekonomide yetki kullanan güçlü bir konuma yükseltildi. Ekren, Ekrem Pakdemirli ve Hikmet Uluğbay'dan sonra ekonomide yetkili Başbakan Yardımcısı olan üçüncü isim oldu. Ekren'in gücü Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı dönemindeki tanışıklığına kadar uzanıyor. Erdoğan'ın fikrine en fazla itibar ettiği milletvekillerinden biri olan Ekren, 58 ve 59. Hükümet döneminde de adeta gölge bakan gibi çalışmıştı.

BAŞBAKAN'IN YANINDA YER ALDI
İcracı kimliğinden çok araştırmacı ve projeci kimliğiyle tanınan Ekren, koordinatör bakanlık için en ideal isimlerden biri olarak görüldü. Ekren, Başbakan'ın büyük önem verdiği uluslar arası yatırımcıların ilgi gösterdiği IMF ve Dünya Bankası tarafından desteklenen yatırım danışma konseyi toplantılarında bulunduğu gibi, hükümetin TÜSİAD'la düzenlediği ortak değerlendirme toplantılarında da masanın bir kenarında yer aldı.