kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD yıktı, Avrupalılar borsalara umut oldu!

ABD borsalarındaki sürpriz düşüşle şok olan piyasalar Avrupa borsalarındaki toparlanmayla yükselişe geçti. İMKB-100. 48 bini aştı, dolar 1.33 YTL'ye indi..
İLİŞKİLİ HABERLER
ABD yıktı, Avrupalılar borsalara umut oldu!
ABD borsalarında önceki gün yaşanan sert kayıpların ardından Avrupa borsaları ile birlikte Türkiye'de İstanbul Borsası da güne düşüşle başladı. Ancak Avrupa'da rüzgarın tersine dönmesi İMKB'nin de kısmen toparlanmaya başlamasını sağladı. ABD'de önceki gün Dow Jones yüzde 2.1 kayıpla yatırımcıların yüreğini ağzına getirdi çünkü bu "İkinci büyük satış dalgası geliyor" şeklinde yorumlandı. ABD'deki kayıpların sebebi Tüketici Güven Endeksi'nde yaşanan keskin düşüştü. Tüm bu gelişmeler yatırımcıların durgunluk endişesini bir kat daha artırmıştı. ABD'den erken faiz indirim beklentisi ise dünkü toparlanmaya katkı yaptı. Avrupa'dan gelen yüksek şirket kârları da yatırımcıları umutlandırdı. Avrupa borsaları peş peşe yüzde 1'lik artışlar kaydetti. ABD'de Dow Jones yüzde 1'in üzerinde yükseldi. İMKB -100 Endeksi dün ilk seansta 253 puanlık düşüşle 47 bin 497 puana indi. Hisse senetlerinin değer kaybı yüzde 0.53 olarak gerçekleşti. Ancak Avrupa borsalarındaki toparlanmayla birlikte endeks ikinci seansta artıya geçti. Endeks gün sonunda 331 puanlık artışla 48 bin 82 puandan kapandı. Hisse senetlerinin değer kazancı yüzde 0.69 oldu.

DOLAR 1.34 YTL'DEN DÖNDÜ
Dolar en yüksek 1.3415 YTL'yi gördü. Ancak daha sonra dolar 1.33 YTL'nin altına indi. Tahvil ve bono piyasasında en çok işlem gören 6 Mayıs 2009 vadeli tahvilin bileşik faizi de yüzde 18.46'ya yükseldi.