kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Alan Greenspan Ben Bernanke

Zaman 'yaşlı kurdu' haklı çıkarıyor

MAHMUT SANCAK
FED'in yayımladığı tutanaklarda piyasalarda yaşanan durumun kötüleşme ihtimalinin olduğu belirtildi. Uzmanlar eski FED Başkanı Greenspan'in şubat ayında yaptığı ekonomide durgunluk tahmininde haklı çıkmasından endişe ediyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Zaman 'yaşlı kurdu' haklı çıkarıyor
Kredi piyasasında yaşanan krizle birlikte ekonomide durgunluğun yeniden gündeme oturduğu ABD'de gözler ABD Merkez Bankası'nın (FED) sorunu çözme yönünde atacağı adımlara çevrilmiş durumda. Yetkililer mortgage piyasasında yaşanan kredi sorunlarının sanayi şirketlerini etkilemeye başlamadan çözüme ulaşması gerektiğini, aksi halde ekonomide durgunluğun kaçınılmaz olacağını dile getiriyor. FED ise piyasaların endişelerine rağmen gelişmeleri izlemekle yetiniyor.

UYARIDA BULUNDU
ABD ekonomisinde durgunluğun yeniden tartışılmaya başlamasıyla birlikte eski FED Başkanı Alan Greenspan'in şubat ayında yaptığı konuşma da tekrar gündeme geldi. Greenspan 26 Şubat günü yaptığı bir konuşmada ABD'nin bu yıl sonu itibariyle resesyona girebileceğini belirterek kürsel bir dalgalanmaya neden olmuştu. Greenspan konuşmasında, "ABD'nin bu yıl sonu itibariyle resesyona girme ihtimali yüzde 30. Mevcut ekonomik büyümenin daha uzun süre devam etmeye yetecek kadar gücü yok" demişti. Greenspan, açıklamasının ardından küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmaların etkisini azaltabilmek için yaptığı bir diğer konuşmasında yanlış anlaşıldığını dile getirse de konuşmanın yankıları uzun süre piyasaları etkilemeye devam etti. Analistler FED eski Başkanı Greenspan'in şubat ayında yaptığı tahminin son gelişmeler ışığında doğru çıkma ihtimalinin giderek arttığına dikkat çekerek piyasaların endişeli bekleyişinin sürdüğünü belirtiyor.