kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

5 kilo 860 gramlık bebek

Yeni Haber
Gaziosmanpaşa'da bir kadın 5 kilo 860 gram ağırlığında ve 57 santimetre boyunda bir bebek dünyaya getirdi.

Ender gerçekleşen doğumu doktorlar şaşkınlıkla karşıladı. 3 çocuk annesi olan Fatma Çezik, diğer çocuklarının da kilolu doğduğunu, hamileyken rejim yapmasına rağmen çocuğun kilolu doğduğunu söyledi.

Fatma Çezik, cuma günü doğum sancılarının başlaması üzerine Özel Küçükköy Bilge Hastanesi'ne getirildi. Yapılan kontrolde, bebeğin normal doğum için iri olduğu belirlenince, Çezik'in sezaryenle doğum yapması kararlaştırıldı. Sezeryan yöntemi ile Fatma Çezik, 5 kilo 860 gram ağırlığında ve 57 santimetre boyunda bir kız bebek dünyaya getirdi. Çezik, kızının ismini iyilik kraliçesi anlamına gelen Ebrar Ecem koydu.

Tekstil işçisi olan Fatma Çezik, 11 ay anne karnında kaldığından sağlıklı doğmasını beklemediklerini, ama minik Ebrar'ın sağlıklı olduğunu görünce çok sevindiklerini belirtti. Doktorların çok şaşırdığını söyleyen anne Çezik, "İlk defa hastanede bu kiloda çocuk doğmuş. Orada doğan en kilolu bebek oldu. Doktorlar hemen sağlık taramasından geçirdiler. Kanına şekerine her şeyine baktılar, bir sağlık sorunu var mı diye. Her şey çok normal çıktı." dedi.

Daha önceki çocuklarının da kilolu doğduğuna dikkat çeken anne Çezik, "Diğer çocuklarım gibi kilolu doğmaması için ben aslında diyet yaptım. Az yedim, vitaminlerimi içmedim. Yine de 5 kilo 860 gram bir çocuğum oldu." diye konuştu.

Çezik, hamileliğinin 5'inci ayında kilolu bir çocuk doğuracağını hissettiğini ve çok zor bir hamilelik dönemi yaşadığını belirtti. Ebrar Ecem'in ablasının 6 kilogram ağırlığında 53 cm boyunda doğduğunu, diğer bir çocuğunun da 4,5 kilo 45 cm boyunda doğduğunu ifaden eden Çezik, Ebrar Ecem'in boyunun da normal çocuklardan uzun olduğunu söyledi. Ebrar Ecem'in ablası Elif Çezik de çok mutlu olduğunu, bir kardeşinin daha olduğunu belirterek "Benim gibi doğmuş, aynı benim gibi kilolu." dedi.

(CHA)