kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alternatif enerjili araçlar trafikte

Mustafa KAYA MERKEZ
Yıldızlılar, kendi imalleri olan ödüllü araçlarını, alternatif enerjilere dikkat çekmek amacıyla İstanbul trafiğine çıkardı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Alternatif enerjili araçlar trafikte
Yıldız Teknik Üniversitesi Güneş Enerji Sistemleri Kulübü'nce (YTÜ-GESK) imal edilen güneş enerjili araç "Barracuda'' ve hidrojen yakıtlı araç "Hyd-R'', İstanbul trafiğine çıktı. Şişli'den hareket ederek, eskortlar eşliğinde Taksim Meydanı'na, oradan da Galatasaray Lisesi önüne gelen araçlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. YTÜ-GESK üyeleri amaçlarının küresel ısınmanın ciddi tehlikeler taşıdığı günümüzde alternatif enerjileri kamuoyu gündemine gelmesini sağlamak olduğunu söyledi.

ÇEVREYE ATIK OLARAK SU VERİYOR
TÜBİTAK'ın temmuzda düzenlediği Başkent Kupası'nda birinci olan yakıt hücreli araç "Hyd-R''ın pilotu Alev Kaçar, aracın tüplerdeki hidrojenin elektrik motoruna iletilmesiyle çalıştığını anlattı. Hidrojenle çalışan aracın çevreye atık olarak sadece su verdiğini belirten Kaçar, ürünün petrole de alternatif olduğunu söyledi. Başkent Kupası'nda ikincilik ödülü alan "Barracuda'' nın pilotu Nilay Unutulmaz ise aracın enerjisini, üzerindeki "güneş hücresi'' adlı ünitelerden aldığını anlattı. "Barracuda''nın maksimum hızı ise 120 km. Araçlar Galatasaray'da 3 gün boyunca sergilenecek.
Haberin fotoğrafları