kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dokuz yıl evli kaldık hiç seks yapamadık

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
Vajinismus; Türkiye'deki en büyük tabulardan biri. Yönetici konumdakinden evde oturanına kadar birçok kadın yatak odalarında bu fobiyle yaşıyor. A.D. ve O.D. de bu kabusu yaşayan bir çift. On yıllık evlilikleri boyunca tam dokuz yıl hiç seks hayatları olmadı. Kadın, altı ay önce tedaviyle iyileşti ve hamile kaldı. Vajinismus kabusundan kurtulan çift yaşadıklarını anlattı.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Dokuz yıl evli kaldık hiç seks yapamadık
YATAK ODASINDAKİ KABUS
* Bazı yatak odalarında kabus yaşanıyor. Kadınlar; hayatlarının en mutlu gününde, evlendikleri gün büyük bir korku yaşıyorlar. Seks onlar için fobi oluyor. Eşleri o an canavara dönüşüyor. Bacakları kilitleniyor, bunlara mani olamıyorlar. Kilitlenen bacaklar yıllarca açılmıyor. On yıllık evli olan ama eşiyle korkudan ilişkiye hiç giremeyen kadınlar anlattı.

* Bazı çiftler çocuk yaptıkları halde bakire olarak hayatlarını sürdürüyorlar. Seks yapmadan evliliklerini sürdüren aileler neden tüp bebek ile anne baba oluyor? Bazen evlilikler seks fobisi nedeniyle nasıl yıkılıyor? Bu yazı dizisinde vajinismus kabusunu yaşayan kadınlar ve onların eşleri size hastalığı anlatacaklar.

* Eşleriyle yıllarca hiç seks yapamayan kocalar için olay hiç de kolay değil; açık açık konuştular. Hayatlarının en mahrem konularını başkalarını bu kabustan kurtarmak için anlatırken isimlerini ve fotoğraflarını doğal olarak kendilerine sakladılar.

* Cinselliği bilmediği için büyük bir çıkmaza giren çiftler bazı doktorlar tarafından sömürülüyor, bilimsel olmayan yöntemler onlara tedavi olarak sunuluyor. "Muayenehanemde elinizi tutayım, siz ilişkiye girin" diyen doktorlar var! Bunlarla cinsel hayatınızı daha büyük bir hasara dönüştürmemek için konunun uzmanı doktorlar gerçek tedavi yöntemlerini tek tek açıkladı.

* Vajinismus yaşayan kadınlar hangi doktorlara gitmeli? Hangi tedavileri kabul etmesinler? Bu fobiden en kolay nasıl kurtulurlar? Yıllarca yaşanan korku sekiz haftalık tedavi ile nasıl düzeliyor? Bunun formülünü uzmanlar verdi. Seks fobisinden kurtulma yolları bir hafta boyunca GÜNAYDIN'da.
Genç bir kadın A.D. 32 yaşında ve şimdi dört aylık hamile. Vajinismusu dokuz yıl yaşadıktan sonra altı ay önce uyanabildi, sorununun ne olduğunu anladı. Şimdi bu sorunu kendi gibi yaşayan insanlara örnek olur diye anlattı:

* Kaç yaşındasınız? 32 yaşındayım. On yıllık evliyim.

* Vajinismus olduğunuzu ne zaman anladınız? Evlendiğim gün aslında anlamış olmam gerekiyordu ama benim bunu kabullenmem tam dokuz yılımı aldı. Biz eşimle bir buçuk yıl flört ettik, aşık olduk. Benim ilk gece korkum vardı. Ama düğün hazırlıkları sürerken kimseye bir şey soramadım, kimse de bana hiçbir şey anlatmadı. O gece benim için hayatım boyunca hatırlamak istemediğim bir gece oldu. Sonraki dokuz yıl da aynı şekilde devam etti. Eşim çok uğraşmasına karşın bacaklarım kilitlendi, açamadı. Bu durum yıllarca devam etti. Bunun bir hastalık olduğunu bilmiyordum.

KOCAM TERK EDER SANDIM

* Tutucu bir aileniz mi var? Annem, babam ve dört kardeşim var. Ailem için çok tutucu diyemem, geleneksel bir aile bizimki. Bizim ailede cinsellik hiç konuşulmazdı. Bunlar bizim çevremizde ayıp olarak görülür. Ben de ne deniyorsa onu yaptım.

* Eşinizle dokuz yıllık evliliğiniz boyunca hiç mi cinsellik yaşamadınız? Belli seviyeye kadar gelebiliyorduk ama ondan sonra eşim daha fazla bir istekte bulunursa ben ağlama krizlerine giriyordum. Bacaklarım kilitleniyor, açılmıyordu. Beni bırakacağını düşünüyordum hep.

* Vajinismus kelimesini bu olayı yaşamadan önce duymuş muydunuz? Hiç duymamıştım. Çok tuhaf bir kelimeydi. Psikiyatristle bu durumun çözülebileceğine inanmadığım hiç doktora gitmedim; jinekoloğa da bacaklarım kitlendiği için zaten hiç gidemedim.

* Eşinizin yaklaşımı nasıldı? O hep 'olur düzelir' dedi. Beni hep sakinleştirmeye uğraştı ama başaramadı. Eşimle cinsellik girişiminde bulunduğumuz akşamlarda bu konuyu konuşuyorduk. Ama ertesi gün her şey normalmiş gibi davranıyorduk. Bu korku sürekli kafamdaydı. Beni terk edeceğinden korktum.

* Tedavi yolunu nasıl buldunuz, doktora gitmekte zorlandınız mı? 'Belki tüp bebekle aile olabiliriz' diye düşünüp birlikte doktora gittik. İstiyorduk ki doktor bize hiçbir şey sormasın, yalnızca tüp bebek yapsın. Ancak muayene bile olamadım ki! Yine bacaklarım kilitlendi. Bunun üzerine doktor beni psikoloğa gitmem konusunda ikna etti. Marttan beri çok şükür iyiyim. Öyle bir sorunum kalmadı. Kafam rahatladı. Şimdiki halimle o zamanki halimi tanıyamıyorum.