kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YÜZLER GÜLÜYOR... Anne Heather Moulton çok mutlu olduğunu belirterek, "Yemek yemeyi de öğrenmeye başladı. 2 haftaya kadar taburcu olacağını umuyoruz" dedi.

Bebeğe 5 organ nakli

ABD'de 8 aylık bir bebeğe aynı kişiden; karaciğer, kolon ince bağırsak mide ve pankreas nakledildi. Ameliyat 7 saat sürdü..
Amerika'da mide ve bağırsaklarında fonksiyon bozlukluğu ile dünyaya gelen 8 aylık minik bebek, 5 organının değiştirildiği ameliyattan başarıyla çıktı! Morgan Stanley Çocuk Hastanesi'nde 7 saat süren tek bir operasyonda minik Elijah Moulton'a karaciğer, ince bağırsak, kolon, mide ve pankreas nakli yapıldı. Doktorlar, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen bu operasyonda organların tek bir kişiden alındığını ve birbirleriyle bağlantıları kopartılmadan nakledildiğini belirtti.

DOKTORU: AİLESİNDEN ONAY ALDIK
Dünyanın en zor ameliyatlarından birini gerçekleştiren New York kentindeki Presbyterian Hastanesi cerrahı Dr. Dominique Jan, operasyon hakkında şu bilgileri verdi: "Bütün organlar tek bir vericiden alındı ve hepsi birden tek bir operasyonda nakledildi. Ameliyat çok riskliydi. Ancak teorik olarak 7 organa kadar tek ameliyatta nakil yapılabiliyor. Elijah'ın ameliyatı kaldırabilecek kadar sağlıklı durumda olduğunu görünce ailesinin de onayını alarak operasyona karar verdik."