kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Asker uğurlama konvoyları tehlike saçıyor

Yeni Haber
Asker uğurluma nedeniyle oluşturulan konvoylar otoyollarda tehlikeye neden oluyor. Eğlence amacıyla otoyollarda konvoy oluşturan asker yakınlarının araçların dışına sarkarak sevinç gösterilerinde bulunması kendilerini ve otoyollarda seyir halinde olan diğer sürücüleri tehlikeye sokuyor.

Tem Otoyolu Gaziosmanpaşa mevkiinde asker uğurlarken konvoy oluşturan asker yakınlarının araçların camlarından sarkarak sevinç gösterilerinde bulunması dikkat çekiyor. Konvoyundakilerin diğer araç sürücülerinin dikkatini dağıtacak şekilde ilerlemesi, özellikle kamyonet tarzı araçların kasalarındaki asker yakınlarının akrobatik hareketleri otoyolda güvenliği tehlikeye sokuyor.

Bu arada tehlikeye neden olan asker yakınları olduğu gibi mağdur olan asker yakınları da olabiliyor. Esenler Otogarına asker uğurlamaya gelen Orhan Taş isimli bir asker yakının otogar dışına park ettiği aracı hırsızların hedefi oldu. Asker yakınını uğurladıktan sonra aracının yanına dönen Taş, sadece 15 dakika bıraktığı aracının teybinin çalındığını gördü. Aracından sadece 15 dakika ayrıldığını söyleyen Taş: "Aracın başından ayrılalı 15 dakika olmadı. Geldiğimde kelebek camın kırıldığını ve lastiğin söküldüğünü gördüm. Bu kadar kısa sürede nasıl yaptıklarını anlayamadım" dedi.