kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu....

Köpeklere insan saçından peruk
İNSANLARDAN sonra köpekler de artık peruk takacak... Hem de insan saçından yapılmış peruklar. Bu alanda kendine bir pazar yaratmak isteyen Florida adlı şirketin piyasaya sürdüğü köpek perukları büyük ilgi görüyor. Rengarenk peruklara şimdilik en çok Hollywood yıldızları rağbet gösteriyor. İnsan saçından üretildiği için yıkanıp kurutulabilinen peruklar, köpeklere başları traş edildikten sonra takılıyor.

Her sinek başına 25 sent ödül...
ÇİN'İN 2008 Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan başkenti Pekin'de iki çiftçi, ağustosta başlayacak oyunlardan önce harekete geçti. Çiftçiler sineklerin nasıl avlandığını daha iyi anlayabilmek için onları videoya kaydederken, ölü ya da diri her sinek başına 25 sent de ödül koydu. Çiftçiler, sineklerin ürediği umumi tuvaletler yerine "ekolojik tuvalet" önerisinde de bulundu.

'Aşırı kilolu' diye evlatlık alamadı
ABD'DE
253 kilogram ağırlığındaki Gary Stocklaufer (34), evlat edinebilmek için mide ameliyatı oldu ve 218 kiloya düştü. Gary ve eşi Cindy, manevi evlat olarak baktıkları 4 aylık Max'i evlat edinmek istedi, ancak hâkim Gary'nin bu çocuğu evlat edinemeyeceğine karar verdi. Çift, hâkimin, bebeği, Gary'nin kilosu yüzünden evlatlık vermeyi reddettiğini öne sürdü. Gary'nin kilo kaybetmesinin hâkimin kararını değiştirmesini garanti etmediği öğrenildi.

Ozon inceldi, deri kanseri 3 kat arttı
CERRAHPAŞA
Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Çetinkale, ozon tabakasının son 30 yılda yüzde 8 incelmesine bağlı olarak, deri kanseri vakalarında da yaklaşık 3 kat artış olduğunu bildirdi. Çetinkale, deri kanserinin en büyük sebebinin güneşten gelen ultraviyole radyasyonu olduğunu belirterek, "Bu radyasyon aynı zamanda suni olarak solaryumlardan da gelebilir" uyarısında bulundu.