kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alternatifbank'taki hisse devri onaylanmadı

Yeni Haber
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Alternatifbank A.Ş. ile Alternatif Finansal Kiralama A.Ş. şirketlerindeki hisse devirlerine izin vermedi.

BDDK Uygulama Dairesi Başkanlığı'ndan Daire Başkanı İbrahim Aydınlı imzasıyla İMKB'ye gönderilen açıklamada, Yunanistan'da kurulu Alpha Bank A.E.'nin (Alpha) yasal Vekili Çakmak Avukatlık Bürosundan alınan 24 Ocak 2007 tarihli yazıda, Alpha ile Anadolu Endüstri Holding ve iştirakleri (Anadolu Grubu) arasında 23 Kasım 2006 tarihinde imzalanan Hisse Alım ve Sermaye Artışına Katılım Anlaşması uyarınca, Alternatifbank A.Ş. (Abank) ile Alternatif Finansal Kiralama A.Ş. (Alease) şirketlerinde Alpha ile Anadolu Grubunun eşit oranda hisseye sahip olarak birlikte Abank, ALease ve iştiraklerini yönetmeyi öngördükleri belirtilerek söz konusu işlem nedeniyle başvuruda bulundukları ifade edildi.

Anılan anlaşma uyarınca tarafların, hem Abank hem de Alease'de kontrol sahibi olacakları bir finansal holding şirketi kurulması konusunda mutabık kaldığı, kurulacak olan Finansal Holding şirketinin işlem sonucunda, başvuru tarihi itibarıyla Anadolu Grubunun Abank ve Alease'de sahip bulunduğu yüzde 94,04 ve yüzde 94,88'lik payların tamamına sahip olacağı, Alpha ve Anadolu Grubunun Finansal Holding şirketinde yüzde 50-50 ortak olacağı belirtilerek, Abank ve Alease'de gerçekleşecek hisse devirlerine ilişkin BDDK'nın onayının talep edildiği hatırlatıldı.

BDDK açıklamasında, konunun değerlendirilmesi neticesinde, BDDK'nın 7 Ağustos 2007 tarih ve 2273 sayılı Kararı ile Alternatifbank A.Ş. ile Alternatif Finansal Kiralama A.Ş. şirketlerindeki söz konusu hisse devirlerine izin verilmediği bildirildi.

(AA)