kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Önce hâyâl kırıklığı sonra umut

Rahim AK- Furkan ALP EKONOMİ
ABD Merkez Bankası dünkü toplantısında faiz indirimi için sinyal bile vermezken, kredi piyasası ile ilgili de öngörüde bulunmadı. İlk şoku atlatan piyasalar bir umutla yükseldi..
ABD Merkez Bankası'dan (Fed) mortgage kredileri ile çalkalanan piyasaları rahatlatacak mesajlar gelmedi. Ancak bankanın enflasyonun düşeceğini ve büyümenin süreceğini açıklaması yatırımcıyı umutlandırdı. Ekim ayı için faiz indirimi bekleyen piyasalar ilk şoku atlattıktan sonra inişli çıkışlı bir seyir izledi. Nitekim açıklamaların geldiği sırada yüzde 1'e yakın kayıplar yaşayan ABD borsaları Fed'in ifadelerinde satır aralarını çözülmeye başlayınca toparlanma gecikmedi. Ve ABD'de Dow Jones başta olmak üzere borsalar bu kez de ortalama yüzde 1'e yakın oranlarda yükseliş kaydetti. ABD'de Fed'in açıklamaları öncesinde önceki günkü yüzde 2'lik artışın ardından ikinci bir ralli bekleniyordu. İlk etapda gelen satışlardan sonra kısmen toparlanma yaşanması moral verdi.

DAKİKA DAKİKA HEYACAN!
ABD borsaları dün Fed'in açıklamasından önce saat 21.10 itibariyle artıda iken Dow Jones Endeksi açıklamadan sonra yüzde 0.26 yükselişte iken yüzde 0.10 eksiye döndü. Düşüş yüzde 0.86'yı buldu. Ardından da Fed'in faiz indiriminin önünü açabilecek mesajları yorumlanınca Dow Jones yüzde 0.83 artıya döndü ve günü yüzde 0.26 artışla 13 bin 504 puandan kapattı.