kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AİLECE G.SARAYLI... Galatasaray Cafe Crown Coachu Murat Özyer'in eşi Derya Özyer de yıllarca G.Saray'da oynamış ve büyük başarılara imza atmış bir basketbolcu.

Gözümüz finalde

VOLKAN ÜSTÜYILDIZ
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ
Geçen sezon yarı final hedefini tutturan G.Saray Cafe Crown Coachu Özyer "Bunun üstüne çıkmalıyız. Hedefimiz ligde final. İşimiz kolay değil ama biz zoru yapmak için buradayız" dedi..
Basketbolda zirveye oynamaya uzun süredir hasret olan Galatasaray, geçen sezon Cafe Crown ile yaptığı işbirliğinin ardından coach Murat Özyer yönetiminde ilk dördü amaçlamış ve bu hedefine ulaşmıştı. Özyer ile yeni sezondaki hedefleri ve projelerini konuştuk.

* Geçen sezonki "İlk dört ve prestijli bir Avrupa Kupası bileti" hedefleriniz tuttuktan sonra yeni sezon için hedef nedir?
Galatasaray'ı eski günlerine döndürmek için geçen sezondan sonra bir hamle daha gerek. Hedefimiz ligde final, ULEB Cup'ta da ilk 16'ya kalıp gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Daha önce ULEB'te tur atlayan Türk takımı yok. Lig eskiye göre daha zor. Ülker'in dört takımı desteklemesi, Telekom'un Beykoz'la anlaşması, Antalya'nın organizasyonu ve Banvit'in tekrar yapılanması önemli. TED Kolejliler'in geçen sezonki çıkışı ortada. 8-9 takım birbirine yakın gibi. Çok çetin maçlar olacak ve bundan Türk basketbolu kazançlı çıkacak.

* Kulüp olarak ne gibi zorluklar bekliyorsunuz?
Geçen sezonki yarı finalin altında kalmak başarısızlık sayılır. Fenerbahçe Ülker, Efes ve Telekom'un bütçe arttırdığı, Beşiktaş'ın Ergin Ataman ile yeniden yapılandığı bir dönemde finali telaffuz etmek kolay değil. Biz de zoru yapmak için buradayız. Galatasaray'da çalışmak hem keyif verir, hem de risk taşır.

MUHALEFET OLUMLU ETKİLER
İkinci zorluk; Galatasaray'ın seçim dönemine girmesi. Kulübün içindeki bazı unsurlar muhalif hareketlerin içerisinde bulunarak bizim işimizi güçleştirecektir. Sandalyeye arkanızı yaslayarak çalışırsanız uykunuz gelir. Ama o sandalyede çivi varsa, sırtınız acır ve uyanık kalıp daha çok çalışırsınız. Muhalif hareketler bizi pozitif etkileyecektir. Hem kulübümüz hem de sponsorumuz Cafe Crown, ULEB Cup'ı da düşünerek büyük fedakarlıklar yaptılar. Onlara teşekkür ederim. Büyük kulüplerde tek ses olmak kolay değildir. Diğer iki gençlik kulübüne baktığımızda, onların devamlılığı ve başarıyı nasıl yakaladıkları belli. Bunu akıllı bir şekilde analiz edip, kalıcı şeyleri uzun dönemde yapmamız lazım. Umarım bu mesajı Galatasaray'ın içindekiler ve dışındakiler alırlar.

4 YABANCI DAHA MAKUL
* Yeni yabancı kuralı sizce nasıl?
Bir oyuncu yetenekliyse antrenör onu oynatmamazlık yapamaz. Mesela Mirsad sahadayken Conrad McRae kenarda duruyordu zamanında. Yurtdışında Kaya, Serkan yabancılarla mücadele ediyorsa Türkiye'dekiler de bunu başarır. Ama bir gün 4, bir gün 5 yabancı ile oynamak takım ve oyuncular için dengesizlik olur. Hem bütçe hem de kimya olarak 4 yabancı daha makul. Kenarda oturacak oyuncunun motivasyonu düşecektir.

* Yeni oyun kurucularınız William Avery ve Cüneyt Erden ile oyun planınız nedir?
Geçen sezonki hedeflerimizden biri de, takımından kopmuş olan Galatasaray seyircisini salona geri çekmekti. Bir yere kadar geldik. Derbilerde bile yenilgi sonrası bizi sahaya çağırıp destek verişlerini hatırlıyorum da, tüylerim hâlâ diken diken oluyor. Onlara geçen yıldan borçluyuz. Seyircinin katılacağı bir basketbol oynamalıyız. Cüneyt benim için yeni bir oyuncu değil. Ülker'de beraberdik. Onun basketbol bilgisine ve oyunculuğuna güveniyorum. William Avery bildiğimiz bir oyuncu. Tecrübesinden ve organizasyon yeteneğinden yararlanacağız. İki uzun, bir forvet daha alıp, 4 yabancı ile oynayacağız. Hızlı oyunla taraftarı içimize alırız. Daha kuvvetli bir takım böyle doğacak ama bunun için kadroyu doğru kurabilmeliyiz.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Ankaragücü 0 0 0 0 0 0 0
2 Ankaraspor 0 0 0 0 0 0 0
3 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0
Tümünü göster...
4 Bursa 0 0 0 0 0 0 0
5 Denizli 0 0 0 0 0 0 0
6 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0
7 G.Birliği 0 0 0 0 0 0 0
8 G.Birliği Oftaş 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0
12 Kayseri 0 0 0 0 0 0 0
13 Konya 0 0 0 0 0 0 0
14 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
15 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
16 V.Manisa 0 0 0 0 0 0 0
17 Ç.Rize 0 0 0 0 0 0 0
18 İ.B.B. Spor 0 0 0 0 0 0 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor Fenerbahçe  
 Gaziantep Kasımpaşa  
 Beşiktaş Konya  
 Kayseri V.Manisa  
 Ankaraspor Ankaragücü  
 Denizli Bursa  
 Trabzon Sivas  
 Galatasaray Ç.Rize  
 G.Birliği G.Birliği Oftaş