kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk

SABAH ve atv satışını bu yıl sonuna kadar bitiririz

TMSF Başkanı Ertürk, SABAH ve atv'nin de bulunduğu şirketlerin satışlarına önümüzdeki hafta karar vereceklerini, yıl bitmeden satışı tamamlamayı düşündüklerini söyledi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Fon'un yönetim ve denetimini devraldığı Merkez Grubu'nun ve Medya Grubu şirketlerinin satışıyla ilgili takvimin ve satış yönteminin önümüzdeki hafta netleşeceğini söyledi. Ertürk "Bu yıl bitmeden satışı tamamlamayı düşünüyoruz" dedi. Ertürk Reuters ile söyleşisinde, "Önümüzdeki hafta satış takvimiyle ilgili bir netlik sağlayacağız. Bu yıl bitmeden bu satışı sona erdirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

MUTLU EDECEK FORMÜL
Ertürk "Satış gelirleriyle bütün sorunları çözebilecek bir duruma gelebileceğiz gibi gözüküyor. Bu varlıkların satış gelirlerinden hem Etibank'ın hâkim ortağı Dinç Bilgin'in, hem Merkez Grubu Başkanı Turgay Ciner'in hem bizim mutlu olduğumuz bir sonuç elde edebileceğiz gibi görünüyor. Yani üç kazanan olacak" diye konuştu Bilgin Grubu'nun TMSF'ye Etibank'tan kaynaklanan 900 milyon dolar civarında bir borcu bulunuyor. Ertürk satıştan gelir olarak daha önce belirlenen 1-1.5 milyar dolarlık aralığın geçerli olduğunu söyledi ve "Beklentimiz, varacağımız rakamın sorunlarımızı çözmeye yeterli olacağı yönünde. Biz bunun üst sınırlarını yakalayabilme ümidindeyiz veya en azından ortasını yakalayabileceğimizin sinyalleri söz konusu" dedi. Ertürk bu yıl atv ve SABAH satışının gelirlerinden yapılacak olan da dahil Hazine'ye toplam 2.6 milyar dolarlık ödeme planladıklarını ve şu ana kadar bunun 1 milyar 50 milyon dolarını yaptıklarını hatırlatarak, "Bu yılki hedefe ulaşırız. Şu ana kadar Hazine'ye toplam 7.5 milyar dolar ödedik. Bundan sonraki çözümlemelerle bir 5.5-6 milyar dolar daha öderiz ve toplam ödeme 13-14 milyar doları bulur" dedi. "Satış takvimi, değerleme ve taraflarla müzakereyi eşzamanlı olarak götürüyoruz" diyen Ertürk, takvimle birlikte varlık (iktisadi bütünlük) veya hisse satışı yöntemlerinden birinin de açıklık kazanacağını belirtti.