kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AMI Borealis firmasına taşındı

Yeni Haber
Orta Avrupa'nın lider petrol ve gaz grubu OMV ve ana ortağı"International Petroleum Investment Company -IPIC" bitki gübresi ve melamin ürünlerinin uluslararası lider imalatçısı AMI Agrolinz Melamine International GmbH (AMI) şirketindeki ortaklıklarını gene beraber girişimleri olan Borealis firmasında birleştirdiler. ..
OMV ve IPIC %50 şer ortak girişimleri olan AMI Agrolinz Melamine şirketinin tüm faaliyetini gene ortak sahibi oldukları Borealis firmasına taşıdılar. AMI ve Borealis firmalarında yeniden konumlandırma yapılandırılıyor.OMV esas faaliyet alanına odaklanıyor.

Orta Avrupa'nın lider petrol ve gaz grubu OMV ve ana ortağı"International Petroleum Investment Company -IPIC" bitki gübresi ve melamin ürünlerinin uluslararası lider imalatçısı AMI Agrolinz Melamine International GmbH (AMI) şirketindeki ortaklıklarını gene beraber girişimleri olan Borealis firmasında birleştirdiler.

Viyana merkezli olan Borealis Avrupa kıtasının ikinci büyük plastik üreticisi konumunda. Holding bünyesinde yer alan Borealis firması, AMI için uluslararası piyasalarda büyüme fırsatları yaratacak. Bu birleşmenin sonuçlandırılması ile OMV kendi esas faaliyet alanı olan Rafinasyon & Pazarlama ve Petrol Arama & Üretim ile Gaz konularına daha fazla odaklanma olanağına kavuşacaktır.

International Petroleum Investment Company-IPIC Murahhas Azası ve Borealis Üst Kurulu Başkan Yardımcısı Khadem Al Qubaisi demecinde: "Tamamlanan bu kaynaşma BOREALIS ile AMI için uluslararası gelişme ve büyüme yönünden büyük bir adım olacaktır. AMI melamin ve gübre üretimine devam ederek Borealis ürün dosyasının büyümesine katkı sağlayacaktır. Borealis ise AMI için sağlam bir ortak olarak Abu Dhabi piyasasında büyüyerek Asya pazarlarına daha rahat ve kuvvetle açılmasını sağlayacaktır" dedi.

OMV Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Borealis Üst Kurul Başkanı Gerhard Roiss: "AMI şirketi Borealis bünyesine katılarak uluslararası pazarda daha da ilerleyecek Borealis tarafından sahip olunan küresel varlığını ve mükemmel konumu Abu Dhabi genelinde kullanacaktır. AMI ayrıca "Güvenlik" alanında, Borealis'in küresel onaya sahip uzmanlığını satış faaliyetinde ve teknoloji ile geliştirme konularında sunduğu sinerjiyi de kullanabilecektir" dedi.

Bu kaynaşma ile Borealis ortaklık yapısında değişikler oluştu: IPIC şirket hissesi %64 ( daha önce %65) ve OMV payı %36 (daha önce %35) oldu. Bu iki stratejik ortağın değerli iş faaliyeti birikimlerinin AMI'nin gelişimine yansıması da ortaklık yapılanmasının getirdiği özel şartlar ile garanti altına alındı

AMI bağımsız bir iştirak olarak yönetilmeye devam edecek ve mevcut fenol üretimi ile- Borealis'in ana kimyasallar alanında gelişme konusundaki stratejisine katkıda bulunmaya devam edecektir. Bu işlemin tamamlanması ile sonuçta OMV hem kendi esas faaliyet alanına daha fazla odaklanacak, hemde iştiraki olan Borealis şirketinin aracılığı ile hızla büyüyen plastik pazarının getirdiklerinden faydalanabilecektir.

Editöre Notlar:

AMI Grubu


AMI Agrolinz Melamine International GmbH, doğal gazı kullanarak yüksek nitelikli tarımsal ve sınaham maddeler üretmektedir. Şirketin ana üretim konusu bitki besinleri ve melamindir. Melamin konusunda AMI Avrupa da birinci, dünya da ise ikinci konumdadır. Tuna havzasında yer alan bitki besinleri piyasasında önemli bir yere sahiptir.

AMI Grubu;

AMI Agrolinz Melamine International GmbH, (Linz Avusturya), tamamına sahip olunan Agrolinz Melamine International Deutschland GmbH (Piesteritz / Saxony-Anhalt Almanya), toptan satış şirketi LINZER AGROTRADE ve Macaristan, Çek Cumhuriyeti ile Slovakya da satış şirketlerine, ayrıca Agrolinz Melamine International North America Inc Chicago ABD ile, Agrolinz Melamine International Asia Pacific Pte Ltd. (Singapur) firmalarına sahiptir. 2006 yılında AMI Grubu 1.115 kişilik işgücüne ve 546,9 Milyon Euro satış cirosuna sahiptir.

Borealis
Borealis katma değer sağlayan yaratıcı plastik çözümleri üreten alanında lider bir kurumdur. Polyolefin sektörü konusunda 40 yılı aşan deneyim ile ve Borstarteknolojisini kullanarak altyapı sistemleri, otomotiv ile özel paketleme piyasalarında faaliyet göstermektedir. Üretim tesisleri, Ar-Ge üniteleri ve servis birimleri Avrupa, Orta Doğu ve Asya-Pasifik de yer almaktadır. 170 ülkede sürdürülebilir gelişmeye ve topluma esastan katkılar sağlayan plastik ürünleri pazarlanmaktadır.

Borealis ve Borouge (Borealis ve Abu Dhabi National Oil Company ortak kuruluşu) firmaları Responsible Careprogramına uymayı taahhüt etmektedirler. Kurumsal düsturu "Plastikler ile geleceğe şekil vermek" diye de tanımlanabilir.


OMV Aktiengesellschaft Avusturya: Grup cirosu 18.97 milyar Euro ve 2006 yılı iş gücü 40,993 kişi olan, yaklaşık 13 milyar Euro piyasa değerine sahip bulunan OMV Aktiengesellschaft Avusturya'nın en büyük kayıtlı, endüstriyel kuruluşudur. Orta Avrupa'nın lider Petrol ve Doğalgaz Kurumu olarak, OMV, 13 ayrı ülkede Rafineri ve Pazarlama (R&M) faaliyetini yürütmektedir. Sondaj ve Üretim (E&P) alanında ise OMV 5 kıtaya dağılmış 20 ayrı ülkede aktiftir. OMV Doğalgaz yıllık satış hacmi 14 milyar m3 ü geçmektedir. OMV 'nin Avusturya gaz dağıtım merkezi Baumgarten yılda yaklaşık 47 milyar m3 doğalgaz taşımaktadır.

OMV 'nin Orta Avrupa Gaz Dağıtım Merkezi Avrupa'nın en büyük üç tesisinden bir tanesidir.Romen Petrom şirketinin çoğunluk hisselerini satın aldıktan sonra, OMV Orta Avrupa'nın en büyük petrol ve doğalgaz grubu haline gelmiştir. OMV 'nin petrol ve doğalgaz rezervleri 1,3 milyar varil (boe), günlük üretimi 322,000 varil ve yıllık rafineri kapasitesi 26,4 milyon (metrik) ton 'dur. OMV şu anda 13 ülkeye dağılmış 2,511 benzin istasyonuna sahiptir.

Tuna nehri havzasında grubun Rafineri ve Pazarlama (R&M) sektörü pazar payı %20 dir. OMV Türkiye'nin kurumsal ve perakende alanlarda lider şirketi Petrol Ofisi'nin %35,2 hissesini satın alarak, Avrupa'nın büyüme kuşağındaki konumunu daha da güçlendirmiştir.
Haziran 2006 tarihinde, yüzde yüz iştiraki olan OMV Future Energy Fund kurumunu, yenilenebilir enerji projelerine destek vermek için 100 Milyon Euro sermaye ile devreye sokmuştur.

OMV bu konudaki amacını salt petrol ve doğalgaz olan iş konusuna, yenilenebilir enerjiyi de ekleme isteği olarak açıklamaktadır.
OMV: Kurumsal Sosyal Sorumluluk (CSR) OMV kendi Davranış Kurallarının içinde yer alan değerlere kesinlikle sadık kalmaktadır. Bu kuralların en önemlisi faaliyet gösterilen tüm bölgelerdeki sosyal ve doğal çevreye yönelik etkin bir duyarlılık sahibi olmaktır.

OMV çalışmaları sırasında ekonomik, sosyal ve çevresel konularda çok hassas davranmaktadır. Her altı ayda bir "Global Reporting Initiative- Global Raporlama Girişimi" kurallarına uygun performans raporları yayınlamaktadır.