kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ülker, spora yılda 38 milyon $ sponsorluk desteği veriyor

Ülker Spor Sponsorlukları Müdürü Hakan Aydınol, dünyada sporsorluk pazarının hızla büyüdüğünü belirterek, "Biz de spora yılda 38 milyon dolarlık destek veriyoruz" dedi..
Ülker Spor Sponsorlukları Müdürü Hakan Aydınol, global sponsorluk pazarının her geçen yıl büyüdüğünü, dünyada gerçekleşen sponsorluk harcamalarının yaklaşık yüzde 70'ini spor sponsorluklarının oluşturduğunu söyledi. Global sponsorluk pazarının 2007 yılında 37.4 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağını vurgulayan Aydınol, "Bu, 33.8 milyar dolarlık 2006 pazar büyüklüğüne göre yüzde 10'luk bir artış anlamına geliyor" dedi. Ülker'in 2011 yılına kadar yaptığı anlaşmalarla Türkiye'de her yıl 38 milyon doları spor sponsorluklarına ayırdığını söyleyen Aydınol, "Dünyadaki trend de böyle. Spor, tüketiciye ulaşmanın en iyi yollarından biri" diye konuştu.

EN BÜYÜK İLGİ FUTBOLA
Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa Resmi Sponsoru Ülker tarafından, Almanya'nın Köln şehrinde 5 Ağustos'ta yapılan Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesinde yapılan sunumda, tüm dünyada sponsorlukların artan önemine dikkat çekildi. Buna göre sponsorluklarda Türkiye'de de dünyaya paralel olarak en büyük ilgiyi yüzde 50 oranıyla futbol görüyor. Onu yüzde 18 ile basketbol, yüzde 11 ile voleybol izliyor. Ülker, milli takımlar ana sponsorluğu yanında Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin aynı zamanda altyapı sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca basketbolda da Alpella, Beşiktaş Cola Turka, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray CafeCrown takımlarını destekliyor. Profesyonel ve altyapı futbol faaliyetleri dışında kalan tüm futbol aktivitelerini kapsayan 'Grassroots' da Ülker'in desteklediği diğer spor aktiviteleri. Ülker'in TFF kaynaklı sunumuna göre Türkiye'de futbol pastasının büyüklüğü 472 milyon dolar. Bunun yüzde 56'sını ticari gelirler, yüzde 15'ini maç günü gelirleri, yüzde 29'unu da TV hakkı gelirleri oluşturuyor. Öte yandan Real Madrid, 400 milyon dolar ile tek başına Türkiye'deki bütün takımların elde ettiği gelire yakın gelir elde ediyor.