kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

Karaelmas'ın TUS başarısı

Geçtiğimiz günlerde TV programıma Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin değerli öğretim üyeleri konuk oldu. Kalkınmada öncelikli bölge olan Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki bu önemli üniversitede 1997'de Tıp Fakültesi kurulmuş. Öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak için 28 araştırma görevlisi, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzmanlık eğitimine başlamış. Ekim 2000'de bir bölümü açılan Uygulama ve Araştırma Hastanesi de devreye girmiş. 20002001 öğretim döneminde YÖK onayı ile eğitim kalitesi de göz önüne alınarak her dönem için 25 kişi olacak şekilde öğrenci eğitimi ve çeşitli anabilim dallarında tıpta uzmanlık eğitimine başlanmış.
O yıllarda 17.5 milyon Amerikan Doları tutarında dış kredi ile ihalesi tamamlanarak hastanenin makine ve teçhizat ihtiyacı karşılanmış. Aynı zamanda uzmanlık eğitimini tamamlayan öğretim elemanları Tıp Fakültesi'ne dönmüş. Bu arada hastanenin poliklinikler, laboratuarlar ve 210 yataklı klinikleri içeren iki blokunun yapımı da tamamlanmış. Böylece kısa zamanda kaliteli, çağdaş ve bilimsel sağlık hizmeti verebilmenin altyapısı büyük ölçüde tamamlanmış.
Geçen yıl Tıp Fakültesi ilk mezunlarını vermiş. 1987'den beri yapılan ve her dönem ortalama on binlerce doktorun girdiği, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları, tıp fakülteleri arasında ikinci olmuş.
Daha şimdiden birçok örnek tıp fakültesine eşdeğer olabilmenin haklı gururunu yaşıyorlar. Bu başarılarından dolayı değerli dostlarım rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz'ü, Doç. Dr. Eksal Kargı'yı ve tüm üniversite çalışanlarını kutluyorum.