kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sabotaj kokan yangınlar İstanbulluyu korkuttu

Gülcan DEMİRCİ İSTANBUL - MERKEZ
Ümraniye, Beykoz, Sarıyer ve Pendik'teki ormanlık alanlarda dün henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangınların aynı anda başlaması sabotaj ihtimalini güçlendirirken, toplam 13 hektarlık orman kül oldu..
İstanbul'da dün saat 15.00 sıralarında Ümraniye Çavuşbaşı, Beykoz Karlıtepe, Sarıyer ve Pendik'teki ormanlık alanlarda aynı anda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Ümraniye Çavuşbaşı mevkisindeki ormanlık alanda iki ayrı noktadan başlayan yangın, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. TEM Otoyolu kenarındaki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne gelmeden son park alanının yanında başlayan yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına ilk önce Çavuşbaşı itfaiye ekipleri sevk edildi. Ancak, yangının büyük olması ve hızla ilerlemesi üzerine çevre ilçe itfaiyelerinden de yardım istendi. Bunun üzerine Beykoz, Ümraniye ve Çavuşbaşı itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin de yetersiz kalması üzerine olay yerine, Afet Koordinasyon Merkezi ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 uçak ile 2 helikopter gönderildi. Uçak ve helikopterler, Elmalı Barajı'ndan aldıkları suyla yangına müdahale etti. Bölgenin engebeli olması nedeniyle itfaiye ekiplerine iş makinalarıyla ormanlık alan içerisine yol açıldı. Yangın akşam saat 18.00 sıralarında kontrol altına alınırken, yaklaşık 12 hektar ormanlık alan kül oldu.

BEYKOZ'DA SABOTAJ ŞÜPHESİ
Aynı saatlerde Beykoz'un Karlıtepe mevkisindeki mesire alanı olarak kullanılan ormanlık alanda da yangın çıktı. Ormanın iki farklı noktasında aynı anda başladığı belirtilen yangına, itfaiye ekipleri ve belediye görevlilerince müdahale edildi. Yangın yerleşim bölgesine ulaşmadan kontrol altına alınırken yetkililer yangının çıkış şeklinin sabotaj ihtimalini güçlendirdiğini belirtti. 3 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alınan yangında 1 hektar ormanlık alan yandı. Ümraniye ve Beykoz'un ardından üçüncü yangın haberi Pendik'ten geldi. Pendik'deki ormanlık alanda 3 ayrı noktada başlayan orman yangını itfaiyenin zamanında müdahalesiyle kısa zamanda kontrol altına alınarak söndürüldü. Bu arada Sarıyer Mağden mevkisinde de ormanlık alanda çıkan yangın itfaiyenin zamanında müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.

6 ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI
Yangınların çıkış nedeni tam olarak belirlenemezken, olayla ilgili 12 ile 13 yaşlarında 6 çocuğun şüpheli olarak gözaltına alındığı öğrenildi. İtfaiye ekipleri yangınların çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlattı. Orman yangınıyla ilgili açıklamada bulunan İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, erken müdahale ile İstanbul'un büyük bir tehlikeden ucuz kurtulduğunu belirtti.
Haberin fotoğrafları