kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Deprem bilinci 'Sismail Abi'den

Hayati ARIGAN-MERKEZ
Depreme karşı ortak bilinç oluşturmak için "Depreme Duyarlılık Günleri" düzenleniyor. Proje çocuklara ise, maskotu Sismail ile ulaşacak..
Kandilli Rasathanesi halkı ve çocukları depreme karşı bilinçlendirmek için Sismail'i kullanacak. 'Depreme Duyarlılık Günleri' adı altında başlatılan projenin maskotu Sismail, okul okul, sokak sokak dolaşıp çocukları ve vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirecek. B.Ü. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısı dün gerçekleştirildi.

HACIYATMAZ MAKETLER
Proje Sorumlusu Süheyla Sezan amaçlarının depremde insanların kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Projenin maskotu Sismail'in de fikir babası olan Sezan, "Deprem TIR'ımız ekimde hizmete başlayacak. Her ay bir konuyu ele alarak, depremden korunma kültürünü bilinçlendireceğiz. Okullarda Sismail ile deprem eğitimlerini eğlenceli hale getireceğiz. Projemiz modüler bir projedir, her yıl üstüne koyacağız" dedi. Konuşmaların ardından projenin maskotu Sismail'i basına Erol Evgin'in oğlu müzisyen Murat Evgin tanıttı. Sismail'in, depremde binaların yıkılmamasını örnek göstermek amacıyla 'Hacıyatmaz' sistemiyle maketleri de yapıldı.