kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kopenhag'da düzenlenen Evsizler Dünya Futbol Kupası'na katılan Burundi takımı toptan kayıplara karıştı... Turnuva öncesi çekilen bu fotoğraftan geriye sadece antrenör kaldı.

Turnuva iltica bahanesi

Sadi TEKELİOĞLU KOPENHAG
Futbol için Danimarka'ya gelen 15 sporcu takımlarını bırakarak sırra kadem bastı. Turnuvayı iltica etme bahanesi yaptılar.....
Dünyanın birçok yerinde göçmenlik konusu tartışılırken, bir ülkeye sığınmak için işin kolay yolunu bulanlar da var! Dünya basınında arka arkaya spor karşılaşmaları için gittiği ülkede ortadan kaybolan sporcuların haberleri yer alıyor. Uzmanlar eski SSCB dönemine atıfta bulunarak, "Ülkesinden rahat bir şekilde çıkmak isteyenler sporu kullanarak ortadan kayboluyor" yorumu yapıyor. Bunun son örneği Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen Evsizler Dünya Futbol Kupası'nda yaşandı. Turnuvaya katılan biri Afgan 15 Afrikalı sporcu turnuvanın yarısında ortadan kayboldu. Takımlarını bırakan 7'si Burundi, 3'ü Kamerun, 4'ü Liberya takımından sporcuların vizeleri önceki gün sona erdi. Sosyal İşler Bakanı Eva Kjer Hansen, polisin kendilerini uyardığını, ancak yine de olayı önleyemediklerini söyledi.

2006'NIN TEKRARI
Yetkililer kaçan sporcuların bir şekilde Danimarka'da sığınmacı olmaya ya da Danimarka üzerinden bir başkaAvruya ülkesine gitmeye çalışacağı yorumu yapıyor. Geçtiğimiz yıl da Avustralya'da düzenlenen Milletler Topluluğu Oyunları'na katılan çoğu Afrikalı 9 sporcu kayıplara karışmıştı.