kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
M. Saakaşvili V. Putin

'Rusya bizi korkutamaz'

Gürcistan lideri Saakaşvili iki Rus savaş uçağının hava sahasını ihlal edip bir köye bomba atması üzerine bu hareketlerin kendilerini korkutmaktan uzak olduğunu söyledi..
Rusya ve Gürcistan arasında Gül Devrimi sonrası başlayan gerginlik, yüzünü en son ekim ayında Gürcistan'da 4 Rus subayın tutuklanmasıyla göstermişti. İlişkiler dün uzun bir aradan sonra yeniden kopma noktasına geldi. Gürcistan, iki Rus savaş uçağının hava sahasını ihlal ederek, bir köye 700 kiloluk bomba atıldığını iddia etti. "Şans eseri" patlamayan bombanın düştüğü yere basın mensuplarıyla giden Gürcistan İçişleri Bakanı Vano Merabişvili, Rus uçaklarının faaliyetlerini "saldırı eylemi" olarak nitelendirdi.

RUSYA İDDİAYI REDDETTİ
Gürcü yetkililer hedef olan köyün başkent Tiflis'in batısında bulunduğunu belirtti. Merabişvili, "Radarlarımız uçakların Rusya üzerinden geldiğini ve aynı yöne geri gittiklerini gösteriyor. Bunu bir saldırı fiili olarak değerlendiriyorum'' dedi. Gürcistan İçişleri Bakanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Şota Utiaşvili de, "Şansımız varmış bomba patlamadı. Patlasaydı felaket olurdu" dedi. Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgelerden sorumlu Devlet Bakanı David Bakradze, "Rusya'nın, Gürcistan'a karşı bu tutumunu devam ettirmesi halinde sert tedbirler alacağını" ifade etti. Gürcistan lideri Saakaşvili de bu tür hareketlerin kendilerini korkutmaktan uzak olduğunu söyledi. Rusya iddiaları yalanlayarak, uçaklarının Gürcistan hava sahasına girmediği açıklaması yaptı. Ancak Gürcistan Dışişleri Bakanlığı Rusya'nın Tiflis Büyükelçisi'ni çağırarak protesto notası verdi. Gürcistan mart ayında Rus uçaklarının hava sahasını ihlal ederek, Kodori Vadisi'ni bombaladığını iddia etmişti.
Haberin fotoğrafları