kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

10 kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı

Yeni Haber
Mardin'in Nusaybin ilçesinde geçtiğimiz hafta 10 kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı.

19 Temmuz'da Abdulkadir Paşa ve Yeşilkent mahallelerinde 10 kişiyi ısıran köpeğin kuduz çıkmasının ardından, 2 mahalle karantinaya alındı.

9 çocuk ve bir kadını ısıran ve sürekli etrafına saldıran köpek Nusaybin Belediyesi zabıta ekipleri tarafından vurularak öldürülmüş, tarım müdürlüğüne bağlı veterinerler köpeğin başını keserek Elazığ Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsüne göndermişti. Enstitüde yapılan araştırmaların ardından köpeğin kuduz olduğu kesinleşti.

Köpeğin kuduz olduğunun bilgisinin gelmesinin üzerine harekete geçen Nusaybin Kaymakamı Ersin Emiroğlu başkanlığında toplanan Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, olayın meydana geldiği Abdulkadir Paşa ve Yeşilkent mahallelerinin karantinaya alınmasına karar verdi.

Kaymakam Emiroğlu, olayın gerçekleştiği mahallelerde Karantina için bütün tedbirlerin alındığını belirtti.

İlçe Tarım Müdürü Nevaf Kalkan, 2 mahallenin karantinaya alınacağını belirterek: "Geçtiğimiz hafta içerisinde 10 kişiyi ve bir de kediyi ısıran köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı. Köpeğin bulunduğu mahalleler karantinaya alınacak. Karantinaya alınacak mahallelerden canlı hayvan giriş ve çıkışını yasakladık. Ayrıca köpek tarafından ısırılan 9 çocuk ve 1 kadına ulaşılarak gerekli sağlık kontrollerinin ardından kuduz aşılarını yaptırdık. Ayrıca mahalle muhtarlarıyla görüşerek gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız başıboş kedi ve köpeklerden uzak dursunlar. Şüphelendikleri hayvanları hemen bize bildirsinler" dedi.

Bu arada köpek tarafından ısırılan çocukların aileleri de tedirgin bir şekilde bekliyor. Aynı mahallede bulunan birçok vatandaşta Nusaybin Devlet Hastanesi'ne giderek tedbir amaçlı olarak kuduz aşısı yaptırıyor.

(CHA)