kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BASINDA ÇIKINCA İŞİNDEN OLMUŞTU.... İngilizce öğretmeni Y.K.Y. kitabıyla ve fotoğraflarıyla basında yer alınca deşifre olmuş, ilköğretim okulundaki görevinden alınmıştı.

300 erkekle aldatma kitabı için soruşturma

Canan YILMAZ / MERKEZ
Askerdeki kocasını çoğunluğunu internetten tanıştığı 300 erkekle aldattığını öne süren ve anılarını Şebnem Berrak A. takma adıyla yayımladığı "Çıplak Tenimin Hafızası" isimli kitabında anlatan Y.Ç.Y.'nin başı derde girdi. Basında geçtiğimiz ay yayınlanan "Sokakta önüme gelenle yattım" haberleri üzerine resen harekete geçen Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı, Y.Ç.Y. ve kitabı yayına hazırlayan Neden Kitap Yayıncılık şirketinin genel yayın yönetmeni Necati Güç hakkında soruşturma başlattı. Savcılık soruşturmasında, bir ilköğretim okulunda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Y.Ç.Y.'nin yazdığı kitapta, TCK'nın 226/2. maddesi kapsamında olan, müstehcen içerikli sözler sarf edildiği öne sürüldü.

YETKİSİZLİK KARARI VERİLDİ
Kitap hakkında soruşturmayı başlatan Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı, yayınevinin Şişli'de olması nedeniyle görevsizlik kararı vererek dosyayı Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Kitabın müstehcen olduğuna karar verilmesi halinde yazar ve yayımcı hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açılabilecek.
Haberin fotoğrafları