kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Anti Kene Spreyi

Yeni Haber
Son iki yıldaTürkiye genelinde insanlar üzerinde artış gösteren kene ısırmaları sonucu ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşli Hastalığı'na çözüm için Anti Kene Spreyi piyasaya sürüldü.

Piyasaya çıkan kene spreylerinin, eczanelerde satışa çıkması ile birlikte özellikle piknikçiler Anti Kene Spreyi'ne ilgi gösteriyor.

Erzincan'da özel bir eczane Anti Kene Spreyi'ni getirterek Erzincan piyasasına sundu. İlacın Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylı olduğunu söyleyen Eczacı İsmail İzzet Özyalçın, kenelerin insan, koyun, köpek, kedi, sığır gibi canlıların derilerine saplanarak kanlarını emdiklerini ve yaşamlarını bu yoldan sağladıklarını ifade etti.

Kenelerin daha çok piknik alanlarında, çiftlik alanlarında, mezbahalarda, olabileceğini açıklayan Özyalçın, kenelerden kurtulmak için vatandaşların, Anti Kene Spreyi giysilerin üstüne, bir parfüm misali sıkılabileceğini söyledi. Kenelerin sıçrama, uçma özelliğinin olmadığını belirten Özyalçın, kenelerin yalnız ön ayaklarının uçlarının koku alma için özelleşmiş olduğunu ve böylece doğada bulundukları yerin yanından geçen canlıya tutunduklarını vurguladı.

Özyalçın, "Doğada 17 bin'den fazla kene türü olduğu bilinmektedir. Türkiye'de ise şimdiye kadar 32 ayrı kene türü tespit edilmiştir. Keneler 800 çeşit ayrı hastalığı taşıyabilmektedir. Keneler, Lyme Hastalığı, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), Beyin İltihabı (Encephalitis) hastalıklarına neden olmaktadır." dedi.

Özyalçın, ilacın herhangi bir yan etkisinin olmadığını söylerken, ilacın kokusuz olduğunu ve giysilere leke yapmayacak şekilde üretildiğini belirtti. İlacın 10 YTL olarak piyasaya sürüldüğünün altını çizen Eczacı İsmail İzzet Özyalçın, ilacın 100 ml, 500 ml ve 1000ml olarak ambalaj edildiğini açıkladı.

(CHA)