kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hasan Akdağ

Suçlu polis için idareye para cezası

Mahkeme Tunceli'de alkollü bindiği taksinin şoförünü vuran polis memuru için, İçişleri Bakanlığı'nı 65 bin YTL tazminata çarptırdı..
Tunceli'de 2 yıl önce görev yerini terk edip alkollü bindiği taksinin sürücüsünü öldürmekten mahkûm olan polis memuruyla ilgili açılan tazminat davasında mahkeme, İçişleri Bakanlığı'nı kusurlu buldu. Bakanlığın 65 bin YTL tazminat ödemesine karar verildi. Polis memuru Reşit Leba, 14 Eylül 2005'te 2 arkadaşı ile birlikte alkol aldıktan sonra saat 23.30 sıralarında Hasan Akdağ'ın kullandığı taksiye bindi. Taksi Atatürk Mahallesi'ndeki lojmanın önüne geldiğinde, Leba ile sürücü arasında tartışma çıktı. Leba, beylik tabancasını çekerek Hasan Akdağ'ı (22) ensesinden vurdu. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Leba, kastın aşılması sonucu adam öldürme suçundan 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu arada ölen gencin ailesi, sanık polis memuru ile İçişleri Bakanlığı aleyhine 250 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

GÖREV SAATİNDE İÇTİ
Elazığ İdare Mahkemesi, polis memuru Leba'nın 18.00 ile 01.00 saatleri arasında görev mahallinde olması gerekirken alkollü halde Akdağ'ın ölümüne sebep olduğunu belirttiği kararında, İçişleri Bakanlığı'nın personeli üzerindeki denetim ve gözetim görevini yerine getirmediğini vurguladı. Mahkeme, olayın bakanlığın hizmet kusuru nedeniyle meydana geldiğini belirterek, Hasan Akdağ'ın anne ve babasına 15'şer bin YTL, 5 kardeşine ise 7'şer bin YTL tazminat ödenmesine hükmetti.