kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

OKS tercih başvuruları 28 Temmuz'da bitiyor

Yeni Haber
Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) tercih başvuruları ve değişiklik süresi 28 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00'de sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 10 Haziran 2007 tarihinde yapılan OKS'nin sonuçlarının 9 Temmuz 2007 tarihinde kamuoyuna duyurulduğu hatırlatılarak, bu yıl ilk defa ilköğretim diploma notlarından elde edilen ilköğretim başarı puanının, adayların sınav puanlarına eklendiği ve nihai puanların ve sıralamaların belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, ilköğretim başarı puanlarının hesaplanmasında kullanılacak olan ilköğretim diploma notlarının, bazı okullar tarafından e-okul sistemine hatalı girilmesi nedeniyle basında yer alan haberler üzerine çok sayıda itiraz dilekçesinin bakanlığa ulaştığı belirtildi. İtirazların hızla sonuçlandırılması için gerekli çalışmaların devam ettiğirinin kaydedildiği açıklamada, sınav sonuçlarına yapılacak itirazlarla ilgili duyuruların, 2007 Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme e-kılavuzu ile Bakanlığın internet sitesinde yer aldığı belirtildi.

Sınav sonucuna itirazların, 18 Temmuz 2007 Çarşamba günü mesai bitiminde sona erdiğinin anımsatıldığı açıklamada, "Bakanlığımıza gönderilen itiraz dilekçeleri üzerine adaylara ait cevap kağıtları elle bire bir değerlendirilmekte olup, şu ana kadar itirazı haklı görülen ve sınav
sonucu veya puanı değiştirilen herhangi bir aday olmamıştır. Bakanlığımıza dilekçe ile başvuruda bulunarak sınav sonucuna itiraz eden aday ve velilerine yazılan cevap yazıları halen adreslerine gönderilmeye devam etmektedir." denildi.

Diploma notunun okulu tarafından hatalı girildiğini düşünen adayların itirazlarının, herhangi bir ücrete tabi olmaksızın, okul müdürlükleri aracılığıyla yapılacağının vurgulandığı açıklamada, okulların bu itirazları haklı görmeleri halinde, 'Düzeltilmiş diploma notu bilgisi'ni tercih süresi bitimine kadar ilgili okul tarafından, ilçe milli eğitim, il milli eğitim müdürlükleri kanalıyla bakanlığa ulaştıracakları dile getirildi.

Tercih başvuru ve değişiklik süresinin 28 Temmuz 2007 Cumartesi günü saat 17.00'de sona ereceğinin belirtildiği açıkmlamada şu ifadelere yer verildi: "Özellikle, itiraz başvurusunun cevabı kendisine ulaşmamış olan adayların tercihlerini bu tarihe kadar mutlaka yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde mevcut zaman dilimi ve işlemler sebebiyle, yeni bir tercih başvurusu için ilave süre ve yeni bir hak verilemeyecektir.

Ancak diploma notları ile ilgili itiraz, aynı tarihte sona ereceğinden, diploma notlarına bağlı olarak puanı yeniden hesaplanan adayların tercih işlemleri 29 Temmuz 2007 Pazar günü saat 17.00'ye kadar yapılabilecektir."

(CHA)