kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çocuğu olmayana 'evlatlık embriyo'

Hollanda'nın Leiden kentindeki bir klinik, tüp bebek için yapılan döllenmeden arta kalan embriyoları, talep eden anne adaylarına verebileceklerini açıkladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çocuğu olmayana 'evlatlık embriyo'
Hollanda'nın Leiden kentindeki "Çocuk Sahibi Olma Merkezi" adlı klinik tarafından başlatılan uygulamaya göre, tüp bebeklerden arta kalan embriyolar çocuğu olmayan anne adaylarına bağışlanabilecek. Avrupa'da ilk olan bu tür evlat edinmenin şu an sadece ABD'de yasal olduğu belirtilirken, embriyoların başka bir anne adayına verilmesinin gerçek anne-babanın izniyle olacağı belirtildi. Merkez yetkilileri, tüp bebek için başvuran anne adaylarından birden çok yumurta örneği alındığını ve her ihtimale karşı bunların hepsinin döllendiğini kaydetti. Döllenen bu yumurtalardan sadece birinin annenin rahmine yerleştirildiği, şimdi bu yeni uygulamayla arta kalanların da değerlendirileceği ifade edildi.

'BAĞIŞ RİZİKOLU'
Alman Bild gazetesine bir açıklama yapan Jinekologlar Birliği Başkanı Dr. Klaus König, bu tür embriyoların yabancı bir anneye verilmesinin sağlık açısından rizikolu olduğunu söyledi.