kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Marmaris'te asfalt bile eridi ... Son 7 yılın en sıcak temmuz ayının yaşandığı Muğla'yı Marmaris'e bağlayan karayolunda asfalt eridi. Sürücüler zor anlar yaşarken, eriyen yerlere mıcır döküldü.

İstanbul bugün 39 dereceyi görecek

MERKEZ - AA
Yurdun büyük kısmı çöl sıcaklarının etkisinde. Batı ve iç bölgeler 2-4 derece daha ısınacak. Uzmanlar yaşlı ve hastaları uyardı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İstanbul bugün 39 dereceyi görecek
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sıcak havanın yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürdüğü ve hava sıcaklığının, yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde temmuz ortalamalarının 8-10 derece üzerinde seyrettiği belirtildi. Sıcaklıklar bugün ise iç ve batı kesimlerde 2-4 derece daha artacak. Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım ise yaptığı açıklamada, İstanbul'da yarın 38-39 derece civarında sıcaklık beklendiği uyarısını yaptı. Yıldırım, "Yarın (bugün) İstanbul'da 38-39 derece civarında sıcaklık bekliyoruz. Perşembe gününden itibaren ise kuvvetli poyrazla birlikte İstanbul'daki sıcaklar tekrar mevsim normallerine, 30 derece civarlarına düşecek. Poyraz İstanbulluları biraz olsun serinletecektir'' diye konuştu. Mustafa Yıldırım, bugün İstanbul'da yüzde 25-30 civarında nem beklendiğini de sözlerine ekledi.

İKİ İLDE SICAKLIK REKORLARI KIRILDI
Aşırı sıcaklar sadece İstabul'da değil pek çok kentte hayatı güçleştiriyor. Önceki gün itibariyle Denizli'de 43.4, Çanakkale'de ise 39 derece olarak ölçülen en yüksek sıcaklığın, Denizli'de son 55 yılın, Çanakkale'de son 75 yılın en yüksek temmuz ayı sıcaklık değeri olduğu belirtildi. Öte yandan İzmir, Manisa ve Edirne'de, sıcaklar nedeniyle engelliler, hamileler ve kronik hastalığı olan çalışanların bugün ve yarın idari izinli sayıldıkları açıklandı.