kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kekeme memurun ''emeklilik'' davası

Yeni Haber
Bir yıl önce üniversiteden ilişiği kesilen, ancak Danıştay'ın Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ni (ZKÜ) haksız bulması üzerine görevine yeniden dönen kekeme memur Hasan Başar, bu sefer de olumsuz sicilden emekli edildi.

Hasan Başar ise Zonguldak İdare Mahkemesi'ne sicilden emeklilik işlemlerinin durdurulması ve 2006 sicilinin iptali davası açtı.

Kekeme olmasına rağmen hukuk mücadelesindeki azmi ile kamuoyunun takdirini kazanan Hasan Başar, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı ile 1 ay önce tekrar görevine dönmüştü. ZKÜ'nün son hamlesi ile sevinci kısa süren Başar, haksız yere sicil verildiğini belirterek, "Hukuk mücadelesini kazanıp tam göreve başlamışken, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğü'nün 16.07.2007 tarihinde aldığım 'sicilden emekli edildiğim'e ilişkin yazısıyla sıkıntılar yeniden başladı. Bu yazı geçen seneki sicilim olumsuz olduğu için yazılmış. Oysa 2006 yılında ben 7. ayda müstafi sayılarak kurumdan çıkarılmıştım. Siciller ise 11. ayda dolduruluyor. Yani ben yokken, göreve dönüp dönmeyeceğim belli değilken hakkımda sicil raporu düzenlenmiş. Üstelik Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği'ne göre bir memura sicil verilebilmesi için o memurun sicil amirinin yanında en az fiilen 6 ay çalışmış olması gerekir. Ben ZKÜ Alaplı MYO'da göreve 20.02.2006 başladım. 13.07.2006'da ise müstafi sayılarak kurumdan ayrıldım. Bu durumda kurumda kalış sürem 6 aydan az olmaktadır. Yani hukuksuz bir şekilde sicilden emekli edilmiş oldum." dedi.

CUMHURBAŞKANI SEZER'DEN ADALET İSTEDİ

Üniversite yönetimini Allah'a havale ettiğini dile getiren Başar, şunları söyledi:

"Bu durumda ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz'ün şahsımla kin, garez ve husumet duygularıyla kasıtlı ve keyfi bir şekilde uğraştığı kesinlik kazanmış olduğundan tazminat davası açma hakkımı kullanmak durumundayım. Ben İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni böyle zalim bürokratların emrinde oyuncak olmak için bitirmedim. Benim de bir insanlık onurum, kişiliğim var. Hukukçu bir geçmişi olan sayın Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'in etmiş olduğu namus ve şeref yemininin bir gereği olarak ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz'ü mahkeme kararlarının gereğini yerine getirmemek suçundan görevinden almasını istiyorum. Artık bu şehri terk edip özel sektörde iş aramaya başlayacağım. ZKÜ yönetimini Allah'a ve kamuoyunun takdirlerine havale ediyorum."

ZKÜ Rektörlüğü tarafından Başar'a yapılan tebligatta, "Üniversiteniz Fen-Edebiyat Fakültesi'nde 2004-2005 yıllarına ilişkin olarak 2 yıl üst üste almış olduğunuz sicillerinizin olumsuz olması üzerine Alaplı MYO Müdürlüğü emrine atanmış olduğunuz ve burada da 2006 yılı sicilinizin olumsuz olarak düzenlendiği, 2006 yılı olumsuz siciliniz 13.7.2006 tarihinde görevinizden ayrılmış olmanız nedeniyle dosyanızda muhafaza edilerek tarafınıza tebliğ edilemediği anlaşılmıştır" deniliyor.

(CHA)