kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Kerkük Irak’ın kırılma noktası"

Yeni Haber
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Saadettin Ergeç, Amerikan Kongresinde yaptığı konuşmada Kerkük'ün Irak için bir kırılma noktası olduğunu söyledi ve şehirde hayat normale dönmeden bir referandum yapılmaması gerektiği uyarısında bulundu.


Washington'da Iraklı Türkmenlerin durumu konusunda temaslarda bulunan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Saadettin Ergeç, Amerikan Kongresinde düzenlenen bir toplantıda konuştu. Amerika'nın Sesi radyosunun haberine göre Ergeç, Irak'ın Orta Doğu'nun kilidi, Kerkük'ün ise Irak'ın kırılma noktası olduğunu söyledi.


Iraklı Türkmenlerin 1920'lerden beri Irak yönetiminin baskı ve soykırımlarına maruz kaldığını ifade eden Ergeç, Irak anayasası konusunda kaygıları olduğunu belirtti.

"TÜRKMENLER KAOSUN AŞILMASINDA FAYDALI OLABİLİR"

Iraklı Türkmenlerin sadece kendi haklarını istediklerini, Irak'ın yönetiminde ağırlıklı rol oynamaya talip olduklarını kaydeden Ergeç Türkmenlerin, Irak'ın bulunduğu kaos ortamının aşılması konusunda olumlu katkılarının olabileceğine dikkat çekti. ITC Başkanı, Türkmenlerin Irak'ta tehlike altında olduğunu da söyledi.

Kerkük'ün bir Türkmen şehri olduğunu ancak herkesin Kerkük'te yaşayabileceğini ifade eden Ergeç, Kerkük'e özel statü verilmesini istediklerini de belirtti.

"1 MART TEZKERESİ TALİHSİZLİKTİ"

1 Mart tezkeresinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmemesini de "talihsizlik" şeklinde nitelendiren Ergeç, Türk askerinin yasal olarak Irak'ta bulunmasının, Türkmenler için yararlı olacağını söyledi.

(ANKA)