kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Maria Sharapova beyazlar içinde

Yeni Haber
Çığlıkları ve güzelliğiyle tüm dikkatleri üzerine çeken ünlü raket Maria Sharapova, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda Nike tarafından hazırlanan beyaz elbisesiyle mücadele ediyor.

Sharapova'nın "beyaz" fotoğrafları için tıklayınız


Maria Sharapova yalnızca güçlü backhand vuruşlarıyla değil, aynı zamanda 2007 Grand Slam turnuvası için hazırlanan özel tasarımlı giysileriyle de New York'tan, Paris ve Londra'ya kadar dünyanın dört bir yanında herkesin dikkatini çekiyor.

Bu yılki turnuva için Maria'nın elbiselerini tasarlayan ekip, "Geleneksel Şıklık" sloganıyla yola çıktı. Bu slogan, Sharapova için hazırlanan elbisenin iki ayrı yönünü ortaya koyuyor. Bu elbise, öncelikle güzel ve seksi bir görüntüye sahip olmakla birlikte detayları ile tutuculuktan uzak, klasik bir görüntü veriyor.

Nike tasarımcıları, en iyi performansı sağlayacak olan, aynı zamanda modayla uyumlu, turnuvanın zengin geleneklerine de bağlı bir elbise yaratmak için Maria ile yakın bir işbirliği içerisinde çalıştı.

Maria'nın, Fransa Açık'ta giydiği, mavi ve siyah renklerindeki şık ve alımlı elbise ona tam bir yıldız görüntüsü vermişti. Maria, Londra'daki turnuvada ise Wimbledon kuralları gereği, klasik beyaz renkli giysiler içinde olacak ve "geleneksel bir şıklığa" bürünecek. Maçlar sırasında giyeceği Wimbledon elbisesi, vücudu saran kesimi, sırt bölümünde bulunan iki sıra pili dikişleri ile tepeden tırnağa şık detaylar içeriyor.

Maria'nın elbisesindeki en sevdiği özellik ise, elbiseye baştan aşağı hoş bir hava katan ve elbisede zarif bir melek görüntüsü yaratan karpuz kol modeli. Elbisenin performans özellikleri arasında ise Dri-FIT streç dokuma kumaşı, rahatlık, destek ve abartısız bir görünüm sağlayan iç destek sutyeni ve sol tarafa yerleştirilen, elbisenin kolay giyilip-çıkarılmasını sağlayan 9 inçlik bir fermuar bulunuyor.

Nike, Maria Sharapova için bir de blazer tasarladı. Tasarımcılar, Maria'nın hem Londra'da giyeceği giysilere uyum sağlayacak hem de kort dışında kullanılacak beyaz spor ayakkabının tasarımında elbisedeki detaylardan ve Wimbledon kortlarının özelliklerinden yola çıktılar.

Nike'ın tasarım ekibi, Wimbledon Blazer Mid Lux'ü tasarlarken, özel olarak kadınlar için hazırlanan ikonik Blazer basketbol ayakkabısının yeniden şekillendirilmiş hali üzerinde çalıştı. Bu ayakkabıda da, tıpkı Grand Slam Lux serisinin diğer modellerinde olduğu gibi, üstün kalite deri kumaş ve saten kurdeleler kullanıldı. Ayakkabının rengi, Wimbledon'ın klasikleşmiş beyaz rengini alırken üst bölümde file parçalar ve dış tabanda çim yeşili bloklar kullanılarak, ayakkabı ile kort arasında uyum sağlandı. Maria'nın Wimbledon elbisesinde en sevdiği özelliklerden hareketle tasarımcılar, ayakkabının arka bölümüne büzgüler yerleştirdiler.