kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Sarko Türkiye'yi başlıkla aşağıladı"

Fikret AYDEMİR / BRÜKSEL
Bir müzakere başlığımızı tam üyeliğin önünü açar diyerek Fransa'nın engellemesi, dünya basınına işte böyle yansıdı. Bakan Babacan dünkü törende 'memnun olmadığını' söyledi..
Avrupa Birliği ile geçen yıl başlayan tam üyelik müzakerelerinde açılan başlık sayısı 4'e çıktı. AB Başmüzakerecisi Ali Babacan'ın katılımı ile Brüksel'de düzenlenen Hükümetler Arası Konferans'ta (HAK) istatistik ve mali kontrol başlıkları açıldı. Fransa'nın tam üyeliğin önünü geri dönülmez şekilde açacağını savunduğu için itiraz ettiği ekonomi ve para politikaları başlığının açılmayışı dünya basınında geniş yer buldu.

* BBC (İngiltere): Fransa, Türkiye'yi küçümsedi. Türkiye'ye tam üyelik yerine imtiyazlı ortaklık verilmesini isteyen Fransa bu konuda ilk adımını attı.

* New York Times (Amerika): Sarkozy, Türkiye'yi çok kritik bir dönemde engelliyor. Açıkça belirttiği coğrafi nedenlerden ötürü Türkiye'nin AB üyesi olmaması gerektiğine inanıyor. Bu fikrini değiştirmeyecek.

* International Herald Tribune (ABD): Fransa lideri Sarkozy, hayati öneme sahip ekonomi ve para politikası başlığındaki müzakereleri engelledi. Bu hamlesi Türkiye'nin AB'ye üyelik çabalarını raydan çıkardı. Bu nedenle Türkiye'de AB karşıtlığı ve milliyetçilik artıyor.

* Financial Times (İngiltere): Sarkozy, Türkiye'nin Euro planını engelledi. Bir başlığın Sarkozy'nin engellemesi nedeniyle açılamamış olması yeni cumhurbaşkanının etkinliğini artırdığını gösteriyor...
Haberin fotoğrafları