kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkler ve Çeçenler çatıştı: 6 Türk yaralı

Yeni Haber
Avusturya'nın St. Pölten kentinde Türklerle Çeçenler arasında çıkan çatışmada, ikisi ağır olmak üzere altı Türk yaralandı.

Olaya müdahale eden polis, her iki taraftan da üçer kişiyi gözaltına aldı. Çatışmada iki polis memurunun da yaralandığı bildirildi. St. Pölten polisinden yapılan açıklamada, Türklerle Çeçenler arasındaki olayların çocuklar arasındaki kavgaya büyüklerin müdahale etmesiyle başladığı bildirildi.

Görgü tanıkları, Türk ve Çeçen çocukları arasında çıkan bir kavgaya müdahale eden Türk babanın Çeçen çocuğu hırpalaması üzerine, 20 kadar Çeçenin Türklere ait bir lokale saldırdığını bildirdi.

Lokali tahrip eden Çeçenlerin buradaki müşterilerlere de sopa ve bıçaklarla saldırdığı, çatışmada ikisi ağır olmak üzere altı Türkün yaralandığı belirtildi. St. Pölten polis yetkilileri, lokaldeki çatışmaya karışan Çeçenlerden bazılarının kent dışındaki mülteci kamplarından geldiğinin saptandığını belirtti.

Olaylara karışan Çeçenlerden üç kişinin gözaltına alındığını belirten polis yetkilileri, kaçan bazı zanlıların da arandığını bildirdi. Çatışmanın tekrarından endişe ettiğini belirten yetkililer, Türklerin yoğun olarak yaşadığı mahallede güvenlik önlemlerinin artırıldığını, Türk ve Çeçenlerin bir araya gelmesine engel olmaya çalıştıklarını belirtti.

CHA