kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"4 kavram bizim için çok önemli"

ANKA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin arasına fitne, fesat, nefret ve kin tohumu ekmek isteyenlerin bulunduğunu, bunlara pirim vermeyeceklerini belirterek, "4 kavram bizim için çok önemli. Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak. Hakaret edebiyatıyla siyaset yapılmaz, kine, nefrete çağrı yapan bir edebiyatla siyaset yapılmaz" dedi.

İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan toplam 645 milyon YTL'lik 47 yeni yatırımın toplu açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cemal Reşit rey Konser Salonunda gerçekleştirildi.

Konuşmasını ağırlıklı olarak AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin 1994 yılından bu yana yaptığı çalışmalara ayıran Erdoğan, CHP'li eski belediye başkanlarını ve muhalefeti eleştirdi.

"BİZ KAVGA VE MENFAAT İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN SİYASET YAPIYORUZ"

Başbakan Erdoğan, kavga, menfaat ve şöhret için değil, ülkeye ve millete hizmet için siyaset yaptıklarını söyledi. "Milletimizin rızasını, hayır duasını almaktan başka hiç bir arzumuz yoktur" diyen Erdoğan, "Biz kazanılım ülke kaybetsin, millet kaybetsin diyenlerden değıiliz. İşimizi sevgiyle yapıyoruz. Milletimizin verdiği oyları helal etsin diyoruz" diye konuştu.

"TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET"

Erdoğan, milletin arasına fitne, fesat, nefret ve kin tohumu ekmek isteyenlerin bulunduğunu vurgulayarak, bunlara pirim vermeyeceklerini söyledi. Erdoğan "4 kavram bizim için çok önemli. Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak. Hakaret edebiyatıyla siyaset yapılmaz, kine, nefrete çağrı yapan bir edebiyatla siyaset yapılmaz. Kuru sıkı atmak süretiyle siyaset yapılmaz. Aldatan olmayacaksın, aldatanları bu ülke çok gördü" dedi.

"BİZ İNSANLARA EŞİT YAKLAŞIYORUZ"

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildiği zaman ithamlarla karşı karşıya kaldıklarını, "Bunlar geldiği zaman İstanbul yaşayamaz olacaksınız. Adalara zaten bakmazlar. Çünkü orada azınlıklar yaşıyor" diye hakaretler ve saygısızca yaklaşımlarla karşılaştıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Bizim böyle bir ne düşüncemiz, ne anlayışımız yok. Biz insanları ne etnik, ne mensubu oldukları millete göre değil, biz insanları yaradılanı severiz, yaradandan ötürü anlayışıyla seviyoruz. Bizim yönetim anlayışında; insanlar arasında ayrım yapma hakkımız yok. Biz insanların tümüne eşit mesafedeyiz" dedi. Adalar'ın eski halinden bahseden Erdoğan, AKP'li belediyelerin Adalar'a ilişkin yapılan çalışmaları anlattı.

"İSTANBUL SKANDALLAR ŞEHRİ HALİNE GELMİŞTİ"

Erdoğan, İstanbul'un ihriyaçlarına harcanması gereken kaynakların, emanetin sahipleri tarafından talan edildiğini, AKP öncesinde İstanbul'un "skandallar şehri" haline geldiğini savunarak, "İstanbul bir damla suya hasret haline gelmişti. Problemler dağ gibi bekliyordu. Paralar hırsıza, arsıza, yolsuza gidiyordu. Gazeteler maske dağıtıyordu, kirli hava tenefüss edilmesin diye. Bunun adına da 'sosyal demokrat belediyecilik' diyorlardı. Sosyal boyutu, hizmet boyutu yok, demokrasi boyutu yok, toplumun ihtiyaç ve taleplerine cevap vermek yok ama siyasetlerinin anlayışı sosyal demokrat belediyecilik...sevsinler böyle sosyal demokrat belediyeceğili" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Ana muhalefet lideri çıkıp İstanbul'la ilgili özel proje yaptırmış. Ne projesi? Proje falan, bunların semtine uğramamış. Bunların derdi başka. Bunların 'hizmet' diye bir aşkı yok. Bunların bu ülkeye bir sevdası yok. Türkiye'de araştırın bakın, sorun. Bunların zihniyetine sahip belediyelerde çalışmalar nasıl, görürsünüz. Bizim İstanbul'a sevdamızın ne kadar derin olduğunu siz iyi biliyorsunuz. Son 3 yılda İstanbul'a yapılan yatırımların tutarı 14 katrilyon."

"SOSYAL DEMOKRAT YA!"

Erdoğan, başkanlığı döneminde Haliç'ten 2.5 milyon metreküp çamur çıkardıklarını kaydederek, "Haliç konusunda sosyal demokratlar, ondan önceki zat akıl veriyorlardı. 'Şu Haliç'i kara haline getirin, park bahçe haline getirelim, dolduralım' diyorlardı. Yaptık biz uluslararası çalışmaları" dedi. Ferhat'ın Şirin'i görmek için dağları deldiğini anlatan Erdoğan, "Mesele o aşk olsun, dağları deler ve Ferhatı Şirin'e kavuşturur gibi, siz de taa Istıranca dağlarını dele dele İstanbul'a suyu verirsiniz. Mümkün mü? Biz 180 kilometreden suyu İstanbul'a getirdik. Altında kimlerin imzası olduğu belli, hapse giren genel müdürünün imzası yok, benim genel müdürümün imzası var. Istıranca dağları nerededir? diye sorsanız inanın yerini bilmez. Sosyal demokrat ya" diye konuştu.

"İSTANBUL'UN KİMLİĞİYLE OYNADIK"

Bundan önceki yönetimlerin yaptığı çalışmaları eleştiren Erdoğan, insan öncelikli bir siyasi parti ve iktidar olduklarını, nerede bir insan varsa, orada ellerinin olacağını dile getirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz İstanbulumuzun kıymetini bilmiyoruz. Bu şehri izraf ettik, bu şehrin kimliğiyle oynadık. Bizler, son üç dönemdir bu şekilde bir müçadele sürdürüyoruz, bir kavga veriyoruz. Bu kavga nedir? Bu şehri yeniden şanına yakışır hale getirme mücadelesi...İstanbul'un sıkıntılarıyla ilgilenilmedi, el atılmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemimizde, geleceğe dönük planlamalarımızı sağlıklı biçimde yaptık. İstanbul, bugün şehircilik açısından 1994 yılının İstanbul'uyla karşılaştırılamayacak noktadadır."

"İSTANBUL'DA OTELLER TIKA BASA DOLU"


İstanbul'da düzenlenen uluslararası kongrelerden bahseden Erdoğan, şehirde otellerin tıka basa dolu olduğunu, yatak fiyatlarının ise artmaya başladığını söyledi. Erdoğan, Antalya'daki yatak fiyatlarının İstanbul'dan daha düşük olduğunu ifade ederken, "İstanbul arz talep dengesi içerisinde artık farklı bir konuma geldi" dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından 47 yeni yatırımın toplu açılışını İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş ile yetkililerle birlikte yaptı.